Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini ve Winklevoss Kardeşlere Yüksek Getiri Hesapları Nedeniyle Toplu Dava

ABD merkezli kripto para borsası Gemini ve kurucuları Winklevoss kardeşler, yüksek getirili “Gemini Earn” programından faiz kazancı sağladıkları iddiasıyla yatırımcılar tarafından toplu davayla karşı karşıya kaldı.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir raporda Winklevoss kardeşlere ve Gemini’ye borsa yatırımcıları tarafından toplu bir dava açıldığı belirtildi. Manhattan ABD Bölge Mahkemesi’nde 27 Aralık’ta açılan davada Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss’un yüksek getirili “Gemini Earn” programlarından faiz kazancı sağladıkları iddia edildi. Earn ürünlerinin menkul kıymet olarak beyan edilmemesini gerekçe gösteren yatırımcılar, Gemini’yi dolandırıcılık ve menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladı.

2021 yılında başlatılan ve kripto varlık yatırımlarında %8‘e kadar kazanç sunan Gemini Earn programının ürün kaydı olmadığının altını çizen yatırımcılar, bu durumun programının kullanma risklerine ilişkin öngörülerin oluşmasını engellediğini belirtti.

FTX iflasının ardından finansal sorunlar yaşamaya başlayan Gemini, kasım ayının ortalarında yüksek getiri sağlayan Gemini Earn programının para çekme işlemlerini durdurmuştu. Öte yandan Gemini, 7 Aralık tarihinde müşterilerine bir mektup göndererek kullanıcı varlıklarını kurtarmaya ilişkin bir çözüm bulunana kadar söz konusu para çekme işlemlerinin askıda kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Gemini yöneticilerinden Cameron Winklevoss ise 21 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde Gemini’nin Genesis ve Digital Currency Group‘un (DCG) likidite sorunlarını çözmek ve varlıkları kurtarmak için alacaklı komitesi adına bir plan hazırladığını duyurdu.

Sunulan bazı raporlara göre kripto kredi şirketi Genesis ve ana şirketi DCG’nin, Gemini müşterilerine 900 milyon dolara kadar borcu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!