Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis’in Alacaklıları Artıyor: Ödenmesi Gereken Borç 1.8 Milyar Dolara Ulaştı

Digital Currency Group’a (DCG) bağlı kripto para yatırım şirketi Genesis’in alacaklılar listesi kabarmaya devam ediyor. Güncel bilgilere göre ödenmesi gereken borç 1.8 milyar dolara ulaştı.

Kasım ayının ortalarında para çekme işlemlerini askıya alan Genesis’in alacaklı listesi kabarmaya devam ediyor. Financial Times (FT) tarafından yakın zamanlı yapılan bir haberde, Genesis’in kripto para borsası Gemini’ye ait “Earn” programının müşterilerine 900 milyon dolarlık borcu olduğu belirtilmişti.

Coindesk’in 5 Aralık tarihli haberine göre bir kaynak tarafından Genesis’in bu borca ek olarak ikinci bir alacaklı gruba 900 milyon dolar daha borçlu olduğu öne sürüldü. Bu veriler doğrultusunda Genesis’in alacaklılarına ödemesi gereken toplam borç 1.8 milyar dolara ulaştı. Konuya aşina kişilerin tanıklığına göre bu borçların artmaya devam edebileceği söyleniyor.

Ortaya çıkan ikinci alacaklı grup hakkında daha fazla detay verilmezken 900 milyon dolar daha talep eden söz konusu ikinci grubu Proskauer Rose hukuk firmasının temsil edeceği öğrenildi.

Öte yandan kaynaklar, iflas eden kripto para firmaları Celsius Network ve Voyager Digital’i temsil eden hukuk firması Kirkland & Ellis’in temsil ettiği üçüncü bir alacaklı grup tarafından daha fazla borç miktarının talep edileceğini iddia etti. Bu üçüncü grubun alacaklı olduğu kredi miktarı ise henüz bilinmiyor.

Ortaya çıkan ilk iddiaları yalanlayan Genesis, iflas başvurusu konusunda aceleci davranmamıştı. İlk günlerde 1 milyar dolarlık kurtarma fonunu 500 milyon dolara indirdiklerini açıklayan şirket, görünen o ki daha fazlasına ihtiyaç duyabilir.

Genesis geçtiğimiz günlerde fon toplamak, tüm durumları analiz etmek ve varlıkları tekrardan müşterilere sunabilmek için Moelis & Company ile anlaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!