Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis Finansal Durumunu Araştırmak İçin Danışman Tuttu: Ana Şirket DCG CEO’sundan Açıklama

Zorlu günler geçiren Digital Currency Group’a (DCG) bağlı kripto para yatırım şirketi Genesis, olası bir iflas dahil olmak üzere tüm olası seçenekleri araştırması için yatırım bankası Moelis & Company ile anlaştı.

The New York Times‘ın haberine göre Genesis Global Capital, içinde bulunduğu finansal krize çözüm üretmesi ve tüm olası senaryoları detaylıca incelemesi için Moelis & Company ile anlaştı. Genesis, FTX iflasına maruz kalması nedeniyle kasım ayının çoğunu yeni sermaye toplamak ya da alacaklılarla bir anlaşmaya varmak için çabalayarak geçirdi. Genesis ayrıca türev birimlerinin, FTX ticaret hesabında yaklaşık 175 milyon dolarlık kilitli fonu olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta Genesis, yaşanan çok fazla varlık çekim talebinin ardından şirketin 2.8 milyar dolarlık kripto kredi platformunun para çekme işlemlerini askıya aldığını bildirmişti. Bloomberg tarafından çıkan ilk haber, Genesis’in eğer kurtarma fonu bulamazsa yakın zamanda iflas başvurusunda bulunacağı yönünde oldu.

Fakat ardından şirket tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda durumun o kadar kritik olmadığı ve yakın zamanda iflas başvurusunda bulunmayacakları duyuruldu. Bununla birlikte şirketin yatırımcılardan kredi istediği ve bu konudaki görüşmelerin geçtiğimiz hafta perşembe gününden beri devam ettiği anlaşıldı.

Ayrıca 1 milyar dolarlık fon arayışını 500 milyona indirdiğini söyleyen şirketin olası bir anlaşma için Binance ve Apolla ile görüştüğü söylendi. Ancak iki şirket tarafından gelen açıklamalar da zor durumda olan şirkete fon sağlamayı düşünmedikleri yönünde oldu.

Genesis’in talihsizliği sadece FTX’de yatırımı olması değildi. Geçtiğimiz aylarda benzer bir durumu yaşayan şirket, iflasını açıklayan kripto hedge fonu Three Arrows Capitale (3AC) verdiği krediler nedeniyle yüz milyonlarca dolar zarara uğradığı bildirilmişti.

Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, Terra (LUNA) çöküşünün kurbanlarından kripto kredi platformu Voyager Digital’in de 1 Temmuz tarihinde para çekme ve yatırma işlemlerini askıya almasının ardından finansal durumlarını araştırması için Moelis & Company ile anlaşmış olması oldu.

Öte yandan Genesis sürecinin kritik parçalarından biri olan Digital Currency Group‘dan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Kurucusu ve CEO Barry Silbert, hissedarlara gönderdiği bir notta DCG’nin Genesis’e Mayıs 2023‘te ödenmesi gereken yaklaşık 575 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı:

Son günlerde Genesis Global Capital ve DCG arasındaki şirketler arası krediler hakkında konuşuluyor. Farkında olmayanlar için, işlerin olağan seyri içinde DCG, yüzlerce kripto yatırım firmasıyla aynı şekilde Genesis Global Capital’den borç para almıştır. Bu krediler her zaman emsallerine uygun olarak yapılandırılmış ve geçerli piyasa faiz oranları üzerinden fiyatlandırılmıştır. DCG’nin şu anda Genesis Global Capital’e karşı Mayıs 2023’te ödenmesi gereken yaklaşık 575 milyon dolar bir borcu bulunmaktadır.

Silbert ayrıca yatırımcılara Haziran 2032‘de vadesi dolacak olan 1,1 milyar dolarlık bir senedi de hatırlatarak bunun borçlarla ilgili olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!