Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis’in Fon Arayışı Sürüyor: İflasın Eşiğinde Mi? Binance Kurtaracak Mı?

Digital Currency Group’a bağlı kripto para yatırım şirketi Genesis, dün akşam saatlerinde iflasın eşiğinde olduğuna dair sinyaller verdi. Milyar dolarlık şirket, çözüm arayışı için destek fonu konusunda Binance ve Apollo ile görüşüyor.

FTX iflası kripto para piyasalarında adeta bir domino etkisi yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Genesis, yaşanan çok fazla varlık çekim talebinin ardından şirketin 2.8 milyar dolarlık kripto kredi platformunun para çekme işlemlerini askıya aldığını bildirmişti. Ardından yaşanan süreçte şirket nihayet dün akşam saatlerinde sessizliğini bozdu.

Bloomberg tarafından çıkan ilk haber, Genesis’in eğer kurtarma fonu bulamazsa yakın zamanda iflas başvurusunda bulunacağı yönünde oldu. Bu haberin ardından kripto para piyasası bir şok etkisi yaşadı ve Bitcoin (BTC) fiyatı 15.500 dolar seviyelerine kadar geriledi.

İlk haberin üzerinden 1 saat geçmeden Reuters tarafından yeni bir haber geldi. Genesis’in durumunun o kadar kritik olmadığı ve yakın zamanda iflas başvurusunda bulunmayacakları duyuruldu. Bununla birlikte şirketin yatırımcılardan kredi istediğini ve bu konudaki görüşmelerin geçtiğimiz hafta perşembe gününden beri devam ettiği anlaşıldı.

Genesis acil durum fonu için gereken miktarın 1 milyar dolardan 500 milyon dolara düşürüldüğünü bildirdi.

Yakın zamanda iflas başvurusunda bulunma planımız yok. Amacımız mevcut durumu herhangi bir iflas başvurusuna gerek kalmadan uzlaşmayla çözmektir. Alacaklılarla görüşmeler devam ediyor.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından aktarılan bilgilere göre görüşmelerin odağında Binance ve özel sermaye şirketi Apolla yer aldı. Taraflardan net bir açıklama gelmese de Bloomberg, özellikle Binance’in bu kurtarma planına çıkar çatışması yaratabileceği sebebiyle sıcak bakmadığını iddia etti. Geçtiğimiz hafta Genesis haberlerinin ortaya çıkmasının ardından Binance ekibi konu ile ilgili araştırma yapmış ve şirketin aktif olarak 2.8 milyar dolar borca sahip olduğu ortaya konulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!