Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’yı Tıkayan 700 Milyon Dolarlık Altcoin Airdrop’u: Tek Kişi Bir Milyon Aldı!

Solana ekosisteminde şimdiye kadar planlanmış en büyük airdroplardan biri olan Jupiter (JUP), büyük ölçüde sorunsuz şekilde düzenlendi.

Jupiter’in piyasaya geçtiğimiz gün giriş yapan JUP token’ı, yaklaşık 0,40 dolardan açılış yapmasının ardından 0,70 doların üstüne kadar çıktı.

CoinGecko verilerine göre fiyatı sonradan düşüşe geçse de JUP’un tamamen seyreltilmiş değeri 5,8 milyar doların üstüne çıktı.

Toplamda dört aşamaya yayılan airdrop’un ilk ayağında 1 milyar JUP token dağıtılıyor. Solana topluluğu, bu ölçekte bir airdrop karşısında blockchain’in ne tepki vereceğini merakla bekliyordu.

Solana ağındaki validatörlerden birini işleten ve 7Layer olarak bilinen isim, “Sunucu oldukça normal gözüküyordu.” dedi.

SolanaFloor tarafından yapılan paylaşıma göre airdrop sırasında blockchain’de herhangi bir kesinti yaşanmadı.

Ancak bu süreçte bazı sorunlar da yaşanmadı değil. Başka bir validatör, “Ortalama bir son kullanıcı, ilk 30-45 dakika içerisinde herhangi bir şey yapmakta çok güçlük çekti. Konsensus katmanının ayakta kalmasına sevindim ama dürüst olalım, kullanıcı deneyimi o kadar iyi değildi.” yorumunu yaptı.

Flipside tarafından aktarılan bilgilere göre Jupiter airdrop’unda şimdiye dek 612,9 milyon token üstünde hak iddia edildi.

Ağ tıkandı

Jüpiter’in 955 bin cüzdana dağıttığı airdrop ile birlikte Solana ağı bazı sıkıntılar yaşadı. Site içerisinde gelen bildirime göre talep eden kişi sayısının fazla olması ve projenin popülerliği Solana ağını tıkadı. Bazı işlemler bir süre gerçekleştirilemedi. Talep sayfasının açıldığı ilk saat içerisinde 176 bin cüzdan, airdrop ödülünü istedi.

1 milyon dolar alan var

Toplamda 700 milyon dolar dağıtılan Jupiter airdrop’unda bazı kullanıcılar uçuk ödüllere hak kazandı. 17 yaşındaki bir Twitter kullanıcısı, JUP airdropundan 1 milyon dolardan fazla para kazandığını öne sürdü. Mevcut durumda ödül kazanan cüzdanların %62’si JUP talebi gerçekleştirdi.

On-chain analitik platformu Lookonchain’in yaptığı paylaşıma göre bir cüzdan adresi, JUP airdrop’undan tam 1,17 milyon dolar kar elde etti. Yatırımcı, bunun 900 bin dolarlık kısmını merkezyetsiz borsa üzerinden satarken geri kalanının çoğunu Bybit ve MEXC’ye aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!