Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solend, Solana Merkeziyetsizliği Tepkileri Arasında 2. Oylamayı Başlattı

Solana’nın borç verme platformu Solend, acil durum yetkisi kullanmak istedi ancak onay alamadı. Şirket ikinci bir teklifle pozisyonu kurtarmayı amaçlıyor.

Solana’nın borç alma ve borç verme hizmeti sağlayıcı platformu Solend, tasfiye riskine karşı platformdaki en büyük balinanın hesabını kullanmak için teklif başlatmıştı. Solend, bunun sebebi olarak ise balinanın büyük marjin pozisyonunun tasfiye olma ihtimali olarak gösterdi.

Yönetim oylamasının onay alması durumunda Solend Labs’e balinanın varlıklarını kullanma yetkisi verilecekti.

Bu büyük balinanın 5.7 milyon SOL karşılığında 108 milyon dolar borç aldığı belirtiliyor. Balina, platformdaki havuzun %95’ini ayrıca USDC varlığının da %88’ini elinde bulunduruyor. Balinanın hesabı Solana’nın 22,8 durumunda tasfiye olacak.

Şirket ise yaptığı açıklamada balinanın riskini azaltmak için temasa geçmeye çalıştığını ancak herhangi bir iletişim sağlayamadıklarını söyledi.

Bu işlemlerin ardından geçtiğimiz pazar günü Solend’in, acil durum yetkisinin kullanamayacağı yönünde sonuç çıktı.

Teklif, %99,8 gibi bir çoğunlukla evet oyu alırken şirket yaptığı açıklamada “Bir hesabı devralmak için acil durum yetkilerini içermeyen bir teklif üzerinde çalışacağız.” dedi.

Oylamayı geçersiz kılmak adına 700 bin dolardan fazla oy kullanıldığı belirtilirken topluluk ve kripto para piyasasının önde gelen isimleri bu oylama Solend’in yapmış olduğu bi hamlenin Solana’nın merkeziyetsizliğine gölge düşüreceğini düşünüyor.

Binance ve AVAX CEO’ları gibi önemli kişilerden gelen tepkilerin ardından Solend yeni bir oylama başlatmayı planladı.

Bir teklifte daha bulunan Solend, önceki oylamayı geçersiz kılmayı hedefliyor. Şirket, hesabı devralmadıkları durumda Solana fiyatının büyük ölçüde düşüş yaşayacağını düşünüyor. Ayrıca Solend, oylama süresini 1 güne çıkarttı ve normal kullanıcıların USDC çekememe ihtimalini göz önüne alarak oy verilmesi gerektiği söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!