Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Babel Finance’den Likidite Durumunu Düzenlemeye Yönelik Adımlar

Hong Kong merkezli kripto para finans hizmetleri şirketi Babel Finance, geçtiğimiz hafta işlemleri askıya almasının ardından likidite durumunu iyileştirmek için yeni adımlar açıkladı.

The Block’un 20 Haziran tarihli haberine göre geçtiğimiz hafta cuma günü yaşadığı likidite sorunları nedeniyle ödemeleri ve para çekme işlemlerini askıya alan Babel Finance, likidite durumunu anlamak için ticari faaliyetlerinde acil durum değerlendirmesi yaptığını söyledi.

Açıklamaya göre büyük karşı taraflar ve müşterilerle bazı borçların geri ödeme süresi konusunda ön anlaşmaya varan Babel Finance, bu sayede “şirketin kısa vadeli likidite baskısını hafiflettiğini” belirtti.

Ayrıca hali hazırda hissedarlar ve potansiyel yatırımcılarla aktif olarak iletişim kurduğunu doğrulayan şirket, iletişim kurmaya ve likidite desteği almaya devam edeceğini dile getirdi.

Bir şirket sözcüsü verdiği demeçte, Babel Finance’in ortaklarına iflas ettiğini bildirdiğine yönelik çıkan haberler hakkında “Hayır, ortaklarımıza asla böyle bir şey söylemedik.” açıklamasında bulunurken Three Arrows Capital (3AC) nedeniyle likidite sorunları yaşayıp yaşamadıkları hakkında yöneltilen bir soru üzerine “Babel Finance’in Three Arrow Capital ile işi yok.” ifadesine yer verdi.

The Block‘a göre Babel Finance‘in yaptığı bu açıklamalar şu an için askıya alınan işlemlerin yeniden başlatılacağı anlamını taşımıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!