Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su, FED’in Kripto Düşüşünde “İtici Güç” Olduğunu Söyledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD Merkez Bankasının kripto paralarda yaşanan düşüşlerden sorumlu olduğunu düşünüyor.

FTX CEO’sunun NPR’a verdiği röportajda, Fed’in yüksek enflasyonla mücadele etmek için yaptığı faiz artırımının kripto para piyasasının düşmesindeki “itici güç” olduğunu söyledi.

Milyarder Fried, merkez bankasının sıkışık bir durumda olduğunu ve yapmaya çalıştığı şeyleri takdir ettiğini söyledi. CEO, 1994 yılından beri en büyük faiz artırımını açıklayan Fed’in yapacağı diğer hareketlerinden kaynaklı bütün piyasaların korktuğunu düşünüyor.

Risk beklentilerinin yeniden düzenleneceğini belirten Fried, “Parası olan insanlar korkuyor.” açıklamalarında bulundu.

Alameda Research’ün CEO’luğunu yürüten Sam Trabucco ve FTX’in CEO’su Fried, bazı iddialara göre piyasanın tamamen çökmemesi adına batma tehlikesinde olan şirketlere borç veriyor. Konuyla alakalı Fried’den net bir açıklama gelmedi ancak birçok yorumcuya göre Twitter’da beğendiği bazı gönderiler olayları onayladığını belirtiyor.

Son 30 günlük periyotta %30’a yakın düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 20.500 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir basın bültenine göre FTX, Kanada’daki tüm illerde menkul kıymet yasaları dahilinde onaylı bir platform olabilmek amacıyla kripto para borsası Bitvo’yu satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!