Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son 24 Saatteki Tasfiye Miktarı 855 Milyona Ulaştı: 400 Binden Fazla Yatırımcı Etkilendi

Binance-FTX arasında yaşanan gerilim kripto para piyasasını derinden etkiledi. Bitcoin (BTC) fiyatı 17.580 dolara kadar gerilerken toplam kripto para piyasası 817 milyar dolara kadar düşüş yaşadı.

Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 855 milyon dolar oldu. Toplamda 400 binden fazla kripto para yatırımcısının bundan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye Binance’de açılan 6,7 milyon dolarlık Bitcoin long (uzun) pozisyonu olurken, tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %77’sinin long (uzun) pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Tasfiye olan pozisyonların 224 milyon doları Bitcoin’den, 220 milyon doları Ethereum’dan (ETH), 9 milyon doları ise tartışmanın ana kripto para birimlerinden biri olan FTX token’dan (FTT) gerçekleşti.

Bu tasfiyelerin büyük kısmı Binance’den kaynaklı olurken ikinci sırada FTX yer aldı. Verilere göre 24 saat içerisinde Binance’de yaklaşık 300 milyon dolar, FTX’de ise 180 milyon dolar değerinde pozisyon tasfiye oldu.

Toplam kripto para piyasasının 1.03 trilyon dolardan 813 milyar dolara kadar düşüş yaşamasıyla piyasadan yaklaşık 200 milyar dolar silindi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saatlik periyotta %12,2’lik değer kaybı yaşarken Ethereum, %17,7 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!