Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Bittrex XRP İşlemlerini Durduruyor

Kripto para borsası Bittrex, Ripple davası sonrasında XRP işlemlerini durduracağını açıkladı. ABD merkezli bir borsa olan Bittrex; Coinbase ve OKCoin’in ardından XRP’yi delist eden üçüncü Amerikan borsası oldu.

SEC’nin Ripple’ı kayıt dışı satışla suçlamasının ardından taraflar arasındaki davanın tarihi 22 Şubat olarak açıklandı. Bazı kripto para şirketleri bu davanın sonucunu beklemeden harekete geçmeye başladı. Bunların arasına katılan Bittrex; 15 Ocak 2021 tarihinde XRP’yi delist edeceğini duyurdu. Bu tarihte:

• BTC-XRP
• ETH-XRP
• USDT-XRP
• USD-XRP paritelerinin borsadan çıkarılacağı belirtildi.

Ripple davayla mücadele edecek

XRP’yi menkul kıymet olarak tanıyan SEC, Ripple’ı 1.3 milyar dolar değerinde kayıt dışı menkul kıymet satmakla suçladı. Davalı taraf arasında Ripple’ın yanı sıra iki Ripple kurucusu Brad Garlinghouse ve Chris Larsen yer aldı. 22 Şubat 2021 tarihli davanın New York’ta görüleceği ifade edildi.

Ripple 29 Aralık tarihli duyurusunda bunun sadece şirkete karşı değil kripto para sektörüne karşı yapılmış bir saldırı olduğunu açıkladı. Ripple yöneticileri, “Şirketimizi koruyacağız.” mesajı verdi.

XRP fiyatını nasıl etkiledi?

Bittrex borsasının %5.4‘lük hacmini oluşturan XRP bu haber sonrasında fiyat olarak sert tepki vermedi. 0.21 dolardan işlem gören XRP açıklama sonrasında da yine aynı değerden fiyatlanmaya devam etti. XRP 23-30 Aralık tarihleri arasında %50’den fazla değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!