Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Sam Bankman-Fried 250 Milyon Dolar Kefaletle Serbest Bırakılacak

ABD’ye iade edilen FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), 250 milyon dolar kefaletle serbest kalıyor. 

Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre SBF, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yatırımcıları ve kreditörleri dolandırma suçlarına karşılık 250 milyon dolarlık kefalet ödeyerek serbest bırakılıyor.

Çarşamba günü ABD’ye getirilen SBF, 8 farklı suçtan ABD New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ne çıkarıldı. Bir Twitter kullanıcısı, 250 milyon dolar değerinde FTX token’ın (FTT) ABD New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nin hesabına aktarıldığını iddia etti.

Kefalet şartlarına göre SBF’in serbest bırakılması için ailesinin Kalifornia’daki evinde yaşaması gerekiyor.

ABD Sulh Yargıcı Gabriel Gorenstein’in 22 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, SBF’in kaçma ihtimalinin düşük olduğunu belirtirken gelecekte mali açıdan tehlike arz etmediğini dile getirmişti.

SBF’in 250.000 dolar kefalet ile serbest bırakılma teklifi Bahamalar Sulh Ceza Mahkemesi yargıcı tarafından “kaçma riski” gerekçesiyle reddedilmişti.

SEC Başkanı Gary Gensler çarşamba günü yaptığı yapığı açıklamada, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve SBF’in FTT’yi desteklemek için manipüle ettiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!