Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Düşüşe Benzettiler: Doge ve Shib Yükselişi Düşüş Sinyali Mi?

Genel kanının aksine analistler, son 30 gündür meme tokenlarda yaşanan rallinin yaklaşan bir ayı piyasasını işaret etmediğini düşünüyor.

Piyasa geçmişine bakıldığında meme tokenlarda yaşanan büyük rallilerin piyasada yaşanacak bir ayı piyasasından hemen önce gerçekleştiği görülüyor. Analistler bu durumu açıklamak için genelde piyasanın doygunluğa ulaşmadan hemen öncesinde “yatırımcıların her eline geçeni aldığı bir histeri dönemi” olarak açıklıyorlar.

Bu fikir doğrultusunda son 30 günlük işlem aralığında SHIB ve DOGE’nin Bitcoin’e fark atan yüksek performansları, yatırımcıları yeni bir ayı piyasası konusunda endişelendiriyor. Geçtiğimiz 30 günde SHIB yaklaşık %95, DOGE %45 yükseliş göstermişken Bitcoin ise yalnızca %15 yükseliş gösterebildi. Ancak tecrübeli traderlar bu performans farkının diğerlerine benzemediğini dolayısıyla bir ayı piyasası habercisi olarak yorumlanamayacağını iddia ettiler.

Uzman trader Alex Kruger, meme tokenlardaki yükselişlerin haber odaklı olduğunu DOGE yükselişinin tamamen Dogechain ile bağlantılı olduğunu belirtti. Meme tokenların hala en yüksek seviyelerinden %80 daha altında işlem görüyor olması nedeniyle durumu henüz bir histeri olarak yorumlamak için erken gibi görünüyor.

Dijital Varlık Fonu şirketi Stack Funds’ın kurucu ortağı Matthew Dibb, ETH yükselişi ile beraber birçok coinin yükselmeye devam edeceğini ve meme tokenların bu konuda istisna olmayacağını belirtti. Ayrıca Dibb, spekülatörlerin ETH fiyatı yüksek kalmaya devam ettikçe varlıklarını daha ucuz ve riskli varlıklarda değerlendirmeye çalışacaklarına inandığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!