Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sonunda Bitcoin’in Washington’da Bir Arkadaşı Olacak

Blockchain şirketlerinin ve kripto para yatırımcılarının Washington’da çok az destekcisi var. Ancak ilk defa demokrat kongre adayı olan Brian Forde’un bu Kasım ayında önemli Orange County, Kaliforniya koltuğunu kazanması, bu durumu değiştirebilir.

Yeni Teknolojilerin Desteklenmesi

Siyasetçi Brian Forde, daha yeni olan bir kampanyayla kongredeki Blockchain dostu kanunlarını desteklemeyi umuyor.

Bununla birlikte,sadece basit bir Blockchain savunucusu olmaktan öte bazı ciddi kimlik bilgileri olan Forde, daha önce MIT Medya Laboratuvarında dijital para müdürü ve Barack Obama yönetimi sırasında bir teknoloji danışmanı olarak görev yapıyordu. Düşük maliyetli internet telefonu sağlayıcısı Llamadas SA’yla “teknoloji henüz yasal veya yasa dışı değilken, sadece yeniyken” ortaklık kurdu ve bu ortaklık sayesinde yeni teknolojiyle ilgili tecrübesi var. Buna ek olarak Nikaragua’da Barış Gönüllüsü olarak da görev yapıyordu.


Siyasi açıdan bakıldığında Forde, hızla büyüyen endüstrinin İsviçre gibi kripto para dostu olan ülkelerde mağaza kurmalarını izlemek yerine öncelikli olarak ABD’de Blockchain endüstrilerini korumak ve teşvik etmekle ilgileniyor. Forde, Bloomberg’e açıklamada bulundu:

“Tüketici haklarını ve tüketici güvenliğini korumak zorundasınız, ancak yeniliklere izin vermemiz gerekiyor. Ortaya çıkan bu teknolojiler için ‘düzenleyici sanal alanlar’ oluşturmak istiyorsunuz. Benim kaygım, küçük girişimcilere sıkı kurallar koyduğunuzda uyumluluk için çok fazla kaynak uygulamak zorunda kalacaklar, böylece kuracakları ve yenilemeleri gereken kaynaklara sahip olmayacaklar”.

Forde’un kripto para adaylığı, Fortress Investment Group’da Pete Briger, Union Square Ventures’da Brad Burnham, büyük kripto para yatırımcısı Mike Novogratz, Bitcoin milyarderi Cameron ve Tyler Winklevoss’un da bulunduğu bazı büyük isimlerden destek aldı. Bloomberg’e daha sonradan yapılan bir konuşmada şunları söylediler:

“Brian, ortaya çıkan yeni teknolojilerin gücünü ve bunları insanları ve kuruluşları olumlu bir şekilde etkileyecek bir biçimde nasıl besleyip şekillendireceğini biliyor”.

Aynı şey, The Hill’deki davaların çoğu için söylenemiyor.

Kripto Para Tarafından Finanse Edildi

Forde sadece ABD’de Blockchain endüstrilerini teşvik etmekle yükümlü değil, aynı zamanda Bitcoin formunda olan çoğu kampanya bağışlarını da kabul ediyor.

Forde’un kampanyası, Ağustos ve Eylül 2017’de 66.000 dolar değerinde kripto para ödülü aldı ve kongre üyelerinden aynısını yapmaları için harekete geçmelerini istedi. ABC News’e “Bir dizi kongre üyesi, Bitcoin’i nasıl kabul edecekleri konusunda tavsiyemi istedi” dedi.

Forde, kampanya katkıları için yeni teknoloji kullanmaya gelince kendini eğrinin ötesinde görüyor:

Howard Dean, kampanyasında para toplamak için çevrim içi kredi kartlarını ilk kez kabul ettiğinde, insanlar şüpheci davrandı. Dört yıl sonra, Barack Obama aynı teknolojiyi kullanarak para toplama rekorunu kırdı. Bitcoin ve Bitcoin’in altında yatan teknoloji Blockchain, sıklıkla ‘bir sonraki internet’ olarak tanımlanmakta. Bitcoin’i kabul eden yüz binlerce kişiye ve şirkete katılmaktan gurur duyuyoruz”.

Bitcoin şeklindeki kampanya bağışlarını kabul eden adaylar, kripto para alanındaki servetlerini daha yeni kazanmayı başaran zengin yatırımcılardan destek alıyor ve bu nedenle ortaya çıkan yeni teknolojinin menfaatlerinin yerel olarak daha fazla desteklenme olasılığını yükseltiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment