Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony Kendi Kripto Para Borsasını Açmaya Hazırlanıyor

Japonya’nın dev ismi Sony, kendi bünyesi altında bir kripto para borsası kurmaya hazırlanıyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre Sony, geçen yıl satın aldığı WhaleFin adlı kripto para alım-satım platformunu yeniden hayata geçirmeyi planlıyor.

Borsanın ismi değişti

WhaleFin’in isminin S.BLOX Co. olarak değiştirildiği açıklandı. Kripto para borsası, sunduğu hizmetlere daha çok değer katabilmek için Sony bünyesindeki diğer işletmelerle iş birliği yapacak.

Açıklamada yer alan bilgilere göre borsa, kullanıcı arayüzünü de değiştirecek ve kullanımı daha kolay olan bir mobil uygulama çıkaracak. S.BLOX adlı kripto para borsasının piyasaya ne zaman giriş yapacağı ise belirtilmedi.

Japonya merkezli bu kripto para borsası, ilk olarak DeCurret ismiyle biliniyordu. Borsa, 2022’de Singapur merkezli Amber Group’a bağlı bir şirket tarafından satın alındı. Daha sonra Sony’ye bağlı Quetta Web Co., borsayı Ağustos 2023’te satın aldı.

Piyasadaki konumunu güçlendiriyor

Sony, geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde blockchain alanında önemli adımlar attı. Sony Network Communications, Sony’nin kendi blockchain ağını kurabilmek için Startale Labs adlı blockchain firması ile ortaklık kurdu.

Startale Labs’in CEO’su, bugün yaptığı açıklamada Sony’nin kripto para borsasının bir Startale direktörü tarafından yönetileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!