Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakan Şimşek: Kripto Paralar Vergi Kapsamına Girecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto para vergisi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı, son aylarda Türkiye’ye kaynak girişinin güçlü oranda arttığını söyledi. Şimşek’e göre Moody’s, Türkiye’nin gri listeden çıkmasının ardından bunun olumlu yönde devam etmesini bekliyor.

2021’de Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesine giren Türkiye, gerekli standartları karşılamasının ardından geçen hafta bu listeden çıktı. Şimşek, Türkiye’nin gri listeden oy birliği ile çıktığını ve tek bir ülkenin bile itiraz etmediğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı, terörizm finansmanı ile güçlü bir şekilde mücadele edileceğini ve yapay zeka yardımıyla MASAK’ın idari kapasitesinin geliştirileceğini söyledi.

Kripto para vergi çalışması sürüyor

Türkiye’nin FATF’nin gri listesinden çıkması için atması gereken son adım, kripto para mevzuatı hazırlamaktı. Kripto paraları kapsayan Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Şimşek, üstünde çalıştıkları vergi paketi hakkında konuştu ve şunları söyledi:

“GYO’ların vergi istisnalarını kaldırmayı düşünüyoruz. Yap-işlet-devret şirketlerine yüzde 30 vergi düşünüyoruz. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Bu pakette değil ama belki bir sonraki pakette borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!