Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony Playstation Ağına Kripto Paraları Dahil Edebilir

Bu öğlen gelen haberlere göre uluslararası elektronik ve eğlence şirketi Sony, Playstation ağına ve Playstation 4′ün online oyun satın alabilme kapasitesine blockchain teknolojisi ekleme temalı bir patent başvurusunda bulunmuş.

Sony için gerek Playstation’ın kendisi, gerek telefon kategorisindeki en önemli ürünü olan Xperia grubu gerekse de ta ilk Walkman üretimine bakılarak bir çok teknolojik devrimin ana sorumlusu diyebiliriz. Bununla da kalmayan Sony genellikle yeni teknoloji dendiği zaman ilk akla gelenlerden birisi. İşte tam olarak bu sebeple Sony’den ilk defa blockchain hamlesi duymak bizi oldukça şaşırtıyor.

Başvurulan patent ise blockchain aracılığıyla yetkilendirilen Dijital Haklar Yönetimi hakkında. Konunun ana fikri birazcık karışık olmasına rağmen özetlemek gerekirse olay tam olarak şu:

Playstation 4 ve Playstation ağı kullanıcıların online olarak oyun satın almasına izin veriyor ve bu oyunları oynamaları için kullanıcıların bu oyunlar üzerinde sahiplik haklarının olması gerekiyor. Blockchain üzerindeki bir Dijital Haklar Yönetimi ise Playstation ağının satın alınan oyunlar için yapılan ödemeleri onaylamasını ve bu sayede bunun bir mülkiyet olduğunu kanıtlamasını sağlayacak. Bu yöntemle sistem, Sony’nin ağ üzerindeki oyunlarının meşru kopyalar olmasını ve onları satın alan müşterilere özel lisanslanmış ürünler olduğunu sağlama almak için daha kolay bir yöntem sunacak. Bu sistem, korsan endüstrisine hiçbir şekilde göz açtırmamayı hedefliyor.

Bu patent başvurusu hala karara bağlanmamış ancak çevrim içi oyun sektöründe daha fazla hak yönetimi ve blockchain ile yapılan kontratların artmasını sağlayarak bu piyasa için bambaşka bir harekete liderlik yapabilir.

Buna ek olarak Sony’nin ellerini blockchain’e bulaması ile beraber, şirketin yapılacaklar listesinde ikinci sırada kripto para birimleri var demek doğru bir tahmin mi olur? Playstation’dan Xperia’a ya uzanan Sony’nin teknolojik çeşitliliğini göz önünde bulundurarak bu ürünlerin kripto para birimleri birleşmesinden faydalanabileceğini söyleyebilir miyiz?

Düşünürsek bunlar pek tabii mümkün.

Bu gelişmelere göre Sony kendi ağlarında ve dahasında kripto para ödemelerini mümkün kılmaya çalışıyor olabilir hatta belki de Playstation ve diğer donanımlarının madencilik yapabilme potansiyelini göz önünde bulunduruyor bile olabilirler.

Bu bir tahminden ibaret olsa da bu tahminin Sony için sunacağı avantajların haddi hesabı yok. Şimdilik Xperia telefonlarının yerli kripto para birimi cüzdanlarına sahip olduğunu göremiyoruz tabii ki ve sizin PSN (playstation network) hesabınız büyük ihtimalle yakın zamanda ödeme yöntemi olarak Ripple XRP kabul etmeyecektir ancak Sony’nin başvurusunda bulunduğu bu blockchain temelli uygulama ile bunun devamının geleceğini söylemek pek de yanlış olmaz. Sony bu endüstri içerisinde nasıl pişecek ve endüstri Sony’i nasıl daha iyi bir hale getirecek? Bundan da öte, Sony blockchain endüstrisini nasıl daha iyi bir hale getirebilir?

Tahminlerinizi bizimle yorum olarak paylaşmayı unutmayın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment