Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Gizlilik Esaslı Altkoinlerin Yasaklanması Gündemde

Forbes’un 30 Nisan günü yaptığı bir habere göre, Japon düzenleyicileri, kripto para borsalarının anonim olma esaslı olan Dash (DASH) ve Monero (XMR) gibi altkoinler ile işlem yapmalarının önlenmesi için bir teklifte bulundu.

Sektöründe uzman kişiler ve ülkenin Finansal Hizmetler Kurumu (FSA)’nun gerçekleştirdiği grup toplantısı sonucunda yapılan açıklamada, toplantı sırasında üyelerden birinin gizliliği ve anonimliği ön planda tutan altkoinlere karşı önlem alınması için bir fikir attığı belirtilmekte.

İsmi belirtilmeyen bir üye yaptığı açıklamasında:

“Kayıt altına alınmış olan herhangi bir borsanın bu tip kripto para birimlerini kabul edim etmemesi gerektiği ciddi bir şekilde tartışılmalıdır.”

Bu yıl Ocak ayında gerçekleşen Japon kripto para borsası Coincheck’in 530 milyon$‘lık hack’e maruz kalması sonucunda FSA bu tip bir olayın bir daha Japon kripto para sektörünü etkilememesi için elinden geleni yapmakta.

Coincheck geçtiğimiz Mart ayında Monero, Dash ve ZCash ticaretlerine destek vermeyi sonlandırdığını duyurmuştu. FSA ise ülkenin uygulamaya koymuş olduğu kayıt zorunluluklarını yerine getirmeyen borsalara cezalar vermişti.

Kripto paralar için resmi planın ne olduğu henüz FSA tarafından gün yüzüne çıkarılmamış durumda. Fakat zamanı geldiğinde doğru tarafta olmak isteyen borsalar yakında Japonya’nın geçtiğimiz hafta hayata geçen kendi kendini düzenleyen sisteminden destek alacaktır.

Japon Kripto Para Borsaları Birliği (Nihon Kasotsuka Kokangyo Kyokai), bu sektör için olabilecek en iyi uygulamaları getirmeyi amaçlayacağını belirtmişti. Yönetim kurulu başkanı Taizen Okuyama ise daha önceden yaptığı açıklamada kayıtlı olmayan platformlar için tavsiyeler verebileceği bir ortam yaratmak istediğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment