Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sözde “Satoshi” Wright’a Göre Bitcoin 69 Bin Dolara Ulaşamayacak: İşte Nedeni!

Kendini “Satoshi Nakamoto” ilan eden Craig Wright, Bitcoin’in (BTC) etkili bir ödeme sistemi olmadığını ifade ederek 2023’te muhtemelen kullanılmayacağını ve fiyatın tekrardan zirveye ulaşamayacağını söyledi.

Wirght 17 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in en yüksek seviyesi 69 bin dolara tekrar ulaşacağını düşünen yatırımcılara bunun mümkün olmadığını söyleyerek cevap verdi. Wirght, Bitcoin’in herhangi bir faydası veya gerçek dünyada işlevi olmadığının altını çizerek onun kullanılamaz olduğunu iddia etti.

Bitcoin’de yaşanan değer artışının tek sebebinin spekülatif oynaklık olduğunu belirten Wright, Bitcoin’in sınırlı olması nedeniyle onun değerli olması gerekip gerekmediğini soran bir takipçisine de goril pisliğinin Bitcoin’den daha nadir olduğunu ancak kimsenin goril pisliğine 20 bin dolar vermek istemeyeceğini söyleyerek cevap verdi.

Kullanıcılar, Wright’ın kendisinin yarattığını iddia ettiği halde Bitcoin’i bu kadar sert eleştirmesini şaşırtıcı bulurken aynı zamanda da ciddi manada tepki gösterdi. Öte yandan bazı kullanıcılar ise Bitcoin’e dair yaptığı acımasız eleştirilerin sadece Satoshi Nakamoto’yu ne kadar kıskandığını gösterdiğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!