Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Geliştiricileri Duyurdu: Önemli Yükseltme Hazır!

Tezos’un (XTZ) önde gelen geliştiricilerinden Nomadic Labs, ağ için sıradaki önemli yükseltme olan Mumbai’nin hazır olduğunu duyurdu.

Nomadic Labs, Tezos ağı için önem taşıyan Mumbai yükseltmesini tanıttı. Nomadic Labs tarafından açıklanan ana özellikler arasında “Smart Rollups”ların etkinleştirilmesi, blok süresinin 15 saniyeye düşürülmesi, çekirdek protokolün yenilenmesi ve tamamen özelleştirilebilir uygulama altyapıları yer aldı.

Tezos kurucu ortağı Arthur Breitman, güncelleme hakkında paylaştığı bir gönderide bunun şimdiye kadarki en “dönüştürücü” güncellemelerden biri olduğunu ifade etti.

Bu şimdiye kadarki en büyük yükseltme ve Tezos için en dönüştürücü olanlardan biri. Akıllı rollups’lar, çekirdek protokol ve tamamen özelleştirilebilir uygulama altyapıları tarafından desteklenen benzersiz ölçeklenebilirlik sağlayacak.

Geliştirici yorumlarına göre tüm bu yükseltmelerin ölçeklenebilirliği büyük ölçüde artırarak Tezos ağındaki kullanıcılara daha düşük işlem ücretleriyle daha verimli bir kullanım alanı sağlaması bekleniyor. Azaltılmış blok süresi özelliği, kullanıcı hesapları arasında kapsamlı ve ucuz transfer desteğiyle birlikte hızlı işlemlerin garanti edilmesi açısından da çok önemli bir faktör olarak görülüyor.

CoinGecko verilerine göre XTZ fiyatı son bir hafta içerisinde %25 yükseldi ve haberin kaleme alındığı esnada 1,04 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!