Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spotify, Platformunda NFT’leri Test Ediyor

Müzik platformu Spotify’ın, bazı sanatçılara NFT koleksiyonlarını kullanıcılara tanıtabileceği bir sistem denediği belirtiliyor.

Music Ally tarafından yapılan habere göre Spotify, bazı sanatçılar Non-fungible token (NFT) koleksiyonlarını platform üzerinden tanıtabilecek.

Bir Spotify yetkilisinin Music Ally’e verdiği röportajda:

Spotify, birkaç sanatçı üzerinden NFT testi gerçekleştiriyor. Bu girişimi sanatçılar ve hayranlar arasındaki deneyimleri iyileştirmek için yapıyoruz.

dedi.

Aralında Steve Aoki ve The Wombats gibi birçok sanatçının bulunduğu projenin sadece ABD’de bulunan seçilmiş kişilerle birlikte test edileceği açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar NFT satın alabilmek için Spotify’ı doğrudan kullanamayacak ve tanıtılan koleksiyonlardan test süresince kesinti yapılmayacak.

Son dönemde birçok ünlü firma NFT ekosistemine dahil oluyor. Dünyanın en büyük Amerika merkezli kahve dükkanı zinciri Starbucks, NFT koleksiyonu çıkararak Web3 sektörüne giriş yaptığını duyurmuştu ve Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, 30 NFT’lik bir koleksiyon piyasaya sürmek için Meta Kongz ile ortaklık kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!