Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager Digital, Alameda Research Liderliğindeki “Tahsisli Satış” Yöntemiyle Gerçekleştirilen Satıştan 60 Milyon Dolar Topladı

Kripto ticaret platformu Voyager Digital, Alameda Research liderliğinde hisse başına 2,34 dolardan “tahsisli satış” yöntemiyle 60 milyon dolar topladı.

16 Mayıs tarihinde yayımlanan basın bültenine göre Voyager Digital, tahsisli satış yöntemiyle yatırımcılarından 60 milyon dolar topladı.

İngilizcesi “Private Placement” olan tahsisli satış yöntemi, bir hissenin halka arz yoluyla değil de yalnızca bazı yatırımcıların katılabildiği bir nevi fonlama turudur.

Yapılan bu arz ile birlikte toplam likidite değerini 225 milyon doların üzerinde çıkaran kripto ticaret platformunun yatırımcıları arasında Alameda Research haricinde Galaxy Digital, Blockdaemon ve Digital Currency Group da bulunuyor.

Voyager tarafından yapılan açıklamada, şirketin toplam likiditesinin 175 milyonu itibari para olarak bulunduğu belirtilirken 50 milyon dolarlık kısmının kripto para olarak bulunduğu açıklandı.

Voyager Digital, 31 Mart tarihinde sona eren çeyrek raporunda bir önceki yıla oranla %70 artış bildirdi. Bu artışla birlikte toplam 103 milyon dolara yakın gelir elde ettiği belirtildi.

Voyager’in Toronto borsasında yer alan hissesi yazım esnasında 16 Mayıs tarihinde %21,5’lik düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!