Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Squire, Madencilik Ekipmanları İçin Samsung ile Çalışacak!

Madencilik sektörünün önde gelen firmalarından birisi olan Squire, 10 nm’lik yeni ASIC cihazlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Squire’den yapılan açıklamada ürünlerin üretimi için Samsung Electronics ve de Gaonchips ile anlaşma yapıldığı belirtildi.

Kanada merkezli firma, bu yeni üretilecek cihazların spesifik olarak Bitcoin, Bitcoin Cash ya da diğer kripto paraların madenciliğinde kullanılacağını belirtti. Gaonchips’in semiconductor’ları üreteceği açıklanırken, Samsung’un da ürünün üretimini Güney Kore’de yapacağı açıklandı. Square’den yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

”Ekibimiz şu anda Gaonchips firması ile ASIC cihazlarımızın üretimi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu cihaz, Bitcoin ve Bitcoin Cash başta olmak üzere birçok kripto paranın madenciliğinde kullanılacak.”

Squire’in Samsung ve Gaonchips gibi sektörün önde gelen iki firmasıyla anlaşmasının oldukça önemli bir hamle olduğuna vurgu yapan otoriteler, bu durumun madencilik sektöründeki dinamikleri etkileme şansı olduğunu da ifade ediyor.

Bu arada Squire anlaşmasının da satır aralarını okuduğumuzda görebileceğimiz gibi, Samsung da yavaş yavaş kripto para madenciliği sektörüne girmeye başlamış durumda. Diğer bazı firmalar için de madencilik ekipmanları üretmeye başlayan firma, madencilik sektöründe artan talebi de ciddi bir kara çevirmiş durumda. 2018 yılının ilk yarısında çeşitli yan ürünlere olan talebin artması ile birlikte madencilikten en fazla kar eden kurumların başında gelen Samsung, bu durumdan memnun gibi görünüyor. İlerleyen dönemde konuyla ilgili daha önemli gelişmelerin olması da beklenenler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment