Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin İndirimleri! 1 Dolara Endeksli GUSD, 0.98 Cent Karşılığında Satılmış

Kripto para birimleri 2018 yılında ciddi bir düşüş yaşadı ve bir çok trader yaşanan aşırı volatiliteden çok fazla etkilenmemek için, kendilerine alternatif olarak sunulan bir yolu tercih etti. Stabil koinler olarak da bilinen ve değerleri başka varlıklara – çoğunlukla ABD dolarına – endeksli olan bu kripto para birimi çeşidi, daha önce piyasaya çıkmış olmasına rağmen 2018 yılında ciddi bir popülarite kazandı.

Tether‘in eleştiriye neden olan denetimsel sorunları yüzünden yeni yeni stabil koinlerin piyasaya çıktığı bu dönemde, Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu Gemini kripto para borsası tarafından piyasaya sürülen Gemini Dollar (GUSD) projesi de oldukça ses getirmişti. Ancak aynı tarihlerde piyasaya çıkan birden fazla stabil koin, rekabet şartlarını kızıştırdı ve GUSD zamanla rakiplerinin gerisine düştü.

Geride kalan GUSD ekibi ise, rekabet konusunda öne geçmek için normalde 1 dolara endeksli olan GUSD’ları, tezgah üstü (OTC) piyasalardan 0,98 dolardan sattı ve yatırımcılar ile borsa simsarlarına mükemmel bir fırsat oluşturdu. The Block kaynağının aktardığına göre toplu bir şekilde bu fiyattan GUSD alan yatırımcılar, bunu başka bir stabil koin olan PAX karşılığında sattılar ve bu sayede %2’lik bir fark – ki yüklü alımlarda ciddi bir arbitraj fırsatı yaratabilir – yanlarına kalmış oldu.

Paxos CEO’su Chad Cascarilla konu hakkında yaptığı açıklamalarda özellikle Huobi tabanlı yapılan bu işlemlerde, kullanıcıların 10.000 dolarlık işlem limitini aşmak için akrabalarının ve arkadaşlarının adına bile hesap açtığını vurguladı.

Gemini, gerek yayınladığı reklam kampanyası gerek de bu yeni hamlesi ile gerçekten çok fazla eleştirilmeye başlandı  ve bu durum Winklevoss ikizleri için pek iyi gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment