Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys ve AMD Bir Arada: Blockchain Tabanlı Altyapı Geliyor

Blockchain şirketlerinden ConsenSys, Blockchain tabanlı bir bulut bilişim altyapısı geliştirebilmek için AMD ve Abu Dabi merkezli yatırım şirketlerinden Halo Holdings ile işbirliği yapmaya başladı.

ConsenSys tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre bu üç şirket, Blockchain tabanlı yepyeni bir altyapı sistemi geliştirecek. W3BCLOUD adıyla geliştirilecek olan bu platform, Blockchain platformlarındaki iş yükünü azaltmaya çalışan AMD için bir hayli faydalı olacak.

AMD bu işbirliği doğrultusunda işin üretim kısmına yoğunlaşacak. ConsenSys ile Blockchain işlemleriyle, güvenlik sorunlarıyla ve Blockchain’in kullanım alanlarıyla ilgili şu ana kadar edindiği tecrübeleri paylaşacak.

Yayınlanan duyuruya göre W3BCLOUD adıyla geliştirilecek bu sistem hem kamu hem de özel sektörün taleplerini karşılamaya yetecek ve bunu tamamen “bağımsız” bir şekilde yapıyor olacak. ConsenSys’e göre şu ana dek bulut bilişim altyapısıyla Blockchain’i bir araya getiren ilk “bağımsız” proje bu olacak.

AMD’nin ürün yönetim departmanından sorumlu olan Joerg Roskowetz, konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Roskowetz’e göre bu sistem birbirinden farklı alanlarda kullanılabilecek. Bunlara örnek olarak “akıllı kimlik, kurumsal veri merkezleri, tıbbi kayıt takibi, lisans verme, tedarik zinciri yönetimi” gibi alanları gösterebiliriz.

ConsenSys bundan kısa bir süre önce Güney Kore’deki SK Group ile bir uzlaşma belgesi imzaladı. Bu ikili arasında yapılacak işbirliği başlıca akıllı kontrat ve Blockchain teknolojilerini kapsıyor. ConsenSys ve SK Holdings, bu süreç boyunca ayrıca Ethereum blockchaininden de faydalanacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment