Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Ekonomi Derneği Kripto Paraları ve Blockchain’i Araştırıyor

Amerikan Ekonomi Derneği (AEA), geçtiğimiz gün düzenlediği yıllık toplantıda kripto para ve Blockchain ile ilgili dört farklı sunuma yer verdi.

AEA’nın düzenlediği yıllık toplantıda “Blockchain ve Token Ekonomisi” adlı bir oturum yapıldı. Bu oturumda çeşitli kaynaklardan alınmış dört farklı akademik makalenin sunumu yapıldı.

University of Chicago’dan Yrd. Doç. Dr. Lin William Gong’un yönettiği oturuma Econometrics Society de destek verdi.

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki ekonomik gelişmeleri yakından takip eden ve zaman zaman bu gelişmelere yön veren Amerikan Ekonomi Derneği’nin aynı zamanda American Economic Review adlı bir dergisi bulunuyor.

Genellikle ekonomideki büyük çaplı olaylar ve gelişmeler hakkında araştırmalar yapan Amerikan Ekonomi Derneği’nin kripto para ve Blockchain teknolojilerini incelemeye başlaması, bu teknolojilerin yavaş yavaş ana akımda yer etmeye başladıklarının göstergesi olabilir.

Derneğin yıllık toplantısında “Merkezi Havuzlarda Merkezsiz Madencilik”, “Kripto Paralar: Yeni Yatırım Aracına İlişkin Bazı Bilgiler”, “ICO Teorisi: Dağıtım, Öznelik ve Bilgi Asimetrisi”, ve “Token Ekonomisi: Merkezsiz Katkının Dinamik Faydaları” adı altında dört farklı sunum yapıldı.

Bu sunumların her biri kripto para, ICO ve Blockchain sektörlerindeki çeşitli unsurlara değiniyor.

Bir örnek vermek gerekirse yukarıda adını saydığımız sunumların ikincisi, insanların altkoinlerden nasıl kar elde edebileceklerinden ve altkoinlerin Bitcoin’e tam olarak ne kadar bağımlı olduklarından bahsediyor.

ABD’de bu alanlarda yapılan çalışmaların sayısı git gide artıyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde New York Eyaleti’nin de kripto paraları araştırmaya başladığını belirttik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment