Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki New York Eyaleti Kripto Paraları Araştırmaya Başladı

ABD‘nin New York Eyaleti’ndeki bir meclis üyesi, Facebook üzerinden bir gönderi paylaşarak kripto paralar üstünde çalışacak yeni bir “ekibin” kurulduğunu duyurdu.

New York Eyaleti’nin meclis üyeliğini yapan ve İnternet ve Yeni Teknolojiler Alt Komitesi‘nin üyelerinden olan Clyde Vanel, tamamen kripto paralarla ilgili çalışmalar yürütecek yeni bir ekibin kurulduğunu duyurdu.

Vanel, Facebook üzerinden paylaştığı gönderide bunun ABD’de bir ilk olduğunu belirtti. Şu anda ABD’de New York haricindeki hiçbir eyalet, kendi kripto para ekibine sahip değil.

Bu ekibin kurulma amacı ise kripto paralar hakkında olabildiğince kapsamlı araştırmalar yapmak. Ekip; kripto paraların düzenlemeleriyle, kullanımlarıyla ve tanımlamalarıyla ilgili değerlendirmeler yaparak özel bir rapor hazırlayacak.

Eyalet valisi Andrew Cuomo, “Dijital Para Araştırmaları” adlı tasarıyı 21 Aralık 2018 itibariyle bir yasa haline getirdi ve böylece ekibin kurulacağı kesinleşmiş oldu.

Kurulan bu ekip kripto paraları yasal bağlamda araştıracak olsa da bunun haricindeki alanları da gözden geçirecek. New York’taki yetkililer kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin doğru şekilde kullanılmaları durumunda oldukça faydalı olabileceklerini düşünüyorlar.

New York’ta kurulacak bu ekip de bu teknolojilerin ekonomiye ne gibi değişiklikler getirebileceğini araştıracak.

New York’taki teknoloji şirketlerini temsil eden bir organizasyonun yöneticisi olan Julie Samuels, “kripto para ve Blockchain teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda hem finans sektörünü hem de diğer sektörleri etkileyeceğini” belirtiyor ve şöyle ekliyor:

“Finans alanında ABD’nin en önde gelen eyaleti New York. Fintech alanındaki düzenlemelere de öncülük edeceğiz. Uzmanlardan oluşacak bir ekip sayesinde hem New York’taki yatırımcıları koruyabiliriz hem de sağlam bir Blockchain ve kripto para sektörüne sahip olabiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment