Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun: Tron Sekizinci Token Yakma İşlemini Başarıyla Gerçekleştirdi

2019 yılı, kripto para fiyatları konusunda daha dengeli bir tablo çizerek başladı ve görünüşe göre bu bir süre daha devam edebilir. Bazı kripto para birimleri elini çabuk tuttu ve şimdiden çeşitli geliştirmeler konusunda topluluğa duyurularda bulundu. Bu hafta içerisinde yaşanan önemli gelişmeler arasında Ethereum‘un tekrardan toplam piyasa hacmine göre ikinci sıraya yükselmesi ve Tron‘un ERC20 token yakma işlemini tamamlaması yer alıyor.

Tron Foundation CEO’su ve kurucusu Justin Sun, kendi Twitter hesabından yaptığı duyuruda ERC20 tabanlı TRX tokenlerini sekizinci kere yaktıklarını ve toplamda 182 milyondan fazla token’in ortadan kaldırıldığını açıkladı.

 

Tron ERC20 Token Burn | Source: EtherScan

Tron Foundation 2018 yılının Haziran ayında ilk defa ana ağa geçmesinden bu yana farklı zamanlarda ERC20 token yakma işlemi yapmaktaydı. Justin Sun, borsalardan toplanan bütün ERC20 tokenlerinin yakılması işlemini, ana ağa geçiş işleminin bir parçası olarak görmekte ve bütün hepsi bitene kadar bunları yakmakta kararlılar.

Koin yakma olarak da bilinen olay, eldeki kripto para birimlerini geri alınamayacak bir adrese gönderme olarak biliniyor. Tron’un yanı sıra, ilk başta Ethereum tabanlı olan ve daha sonra kendi ana ağına geçen bir çok kripto para birimi benzer token yakma işlemleri gerçekleştirdi ki dünyanın en ünlü borsalarından Binance’nin çıkardığı BNB de bu kripto paralara dahil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment