Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Max Keiser: Bitcoin, Merkez Bankalarının Sunamadığı Kadar Sağlam ”Para Politikası” Sunuyor

Max Keiser, yeni yılın ilk şovunda yaptığı açıklamalarda, küreselleşmeden ve küresel dolar hakimiyetinden uzaklaşan dünyanın, Bitcoin‘in zaferi anlamına gelebileceğini vurguladı.

Doların Hızlı Düşüşü

ABD dolarının egemenliğinin düşüş yaşamasının arkasındaki en önemli sebeplerden birisi de şüphesiz SWIFT’e alternatif olarak geliştirilen uygulamalar olarak bilinmekte. Küresel finansal bankalar arası iletişim ağı, hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde gelişiyor ve SWIFT  eskisi kadar fazla banka tarafından kullanılmıyor. Geçtiğimiz günlerde İran konusunda örneğini gördüğümüz bu değişim, SWIFT olmasa bile insanların kripto para birimleri ile istedikleri gibi sınır ve ülke ötesi işlem yapabileceğini kanıtlamış oldu.

Bunun yanı sıra Almanya da SWIFT’in sağladığı dolar egemenliğinden o kadar hoşnutsuzdu ki, sonuç olarak kendi alternatifini geliştirmeye başladı. Almanya tarafından geliştirilmiş ve uluslararası arenada tanınmış bir sistem kesinlikle SWIFT ve ABD dolarına olan bağlılığı azaltabilir ancak tabii ki bunun önünde uzun bir süre var.

Keiser’e göre, Bitcoin hiçbir merkez bankasının sunamadığı kadar ‘sağlam’ bir para politikası sunuyor ve bunun temel nedeni Bitcoin’in neredeyse her 10 dakikada bir yeni bir block üretip, toplam 21 milyon ile sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Keiser’e göre böyle bir sınıra sahip bir para birimi üretmek, Bitcoin’in zamanla yeni dünyanın yeni ‘küresel kripto para birimi’ olması anlamına geliyor.

2008 krizinden esinlenilerek üretilen Bitcoin, krizden doğsa da herhangi bir krizde yer almadı ve önümüzdeki yıllarda yaşanmasına muhtemel gözüyle bakılan bir küresel ekonomik kriz, Bitcoin için beklenen fırsatı oluşturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment