Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin Rekabeti Devam Ediyor – USDC 6 Yeni Kripto Para Borsasında Listelendi

Kripto para piyasası çok dalgalı bir dönemden geçerken, kripto para traderlarının böyle dönemlerde fonlarını güvenle koruyabilmesi için üretilmiş itibari para endeksli stabil koinlerin rekabeti de tam hız devam etmekte. 2018 yılında Tether‘in birden çok spekülasyon ile anılması ve endeksli olduğunu iddia ettiği dolarlar konusunda şüphelerin olması nedeniyle doğan fırsatı değerlendiren birden çok stabil koin projesi, gerçekten de ciddi bir kullanım elde etti ve bu artarak devam etmekte.

Goldman Sachs destekli Circle tarafından piyasaya sürülen dolar endeksli stabil koin USDC de, Tether’in rakiplerinden sadece bir tanesi. Circle, kendi Twitter adresinden yaptığı duyuruda, söz konusu kripto para biriminin 6 yeni kripto para borsasında daha listelendiğini duyurdu.


Yeni listelenmeler ile USDC artık 75 kripto para borsasından daha fazla platformda hizmet vermeye başladı. Tether’in yaşadığı sıkıntıları göz önüne alan yeni stabil koin projelerinin bir çoğu, özellikle endeksli oldukları itibari para birimleri konusunda şeffaflığa ciddi bir önem verdi.

Bunun yanı sıra  Winklevoss ikizlerinin kripto para borsası Gemini tarafından piyasaya sürülen GUSD ve Paxos tarafından piyasaya sürülen PAX isimli stabil koin projeleri de  NYDFS tarafından denetlenen stabil koin projeleri olarak piyasaya ciddi bir rekabet getirdi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment