Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin Arzında Yaşanan Artış Bitcoin ve Kriptoya Para Girişinin Bir Göstergesi!

Stablecoin arzındaki net artış verileri kripto para sektöründe yaşanan varlık girişinin göstergesi oldu.

Kripto para piyasasında son haftalarda yaşanan yükselişin paralelinde stablecoin arzında da kayda değer bir artış görüldü. On-chain analiz platformu Glassnode artan stablecoin arzını tüm kripto para sektörüne yönelik net sermaye girişi olarak yorumladı.

Verilere göre toplam stablecoin arzı son 1 ay içerisinde 1 milyar artış gösterdi. Artış esnasında başı çeken stablecoin ise Tether (USDT) oldu. Özellikle 16 Ekim tarihinde spot Bitcoin (BTC) ETF’inin onaylandığına dair sahte haber paylaşımının ardından stablecoin arzındaki artış hız kazandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Glassnode analistleri, stablecoin akışının öncelikli olarak Bitcoin’e aktığını vurguladı:

Şu anda Glassnode’un Alt Sezonu göstergesinin üzerinde bir kırılma görüyoruz. Bu da üç varlığın, Bitcoin, Ethereum ve stabelcoinlerin hacimsel artışlar kaydettiğini gösteriyor. Bitcoin net girişlerde başı çekiyor ve stabilcoinler çok yakın zamana kadar net çıkışlar yaşadı.

The Block tarafından sağlanan verilere göre toplam stablecoin arzı 121,6 milyar dolar seviyesinde konumlanıyor. Bunun 83,85 milyar dolarlık kısmını USDT oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!