Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin Devleri Tether ve Circle CEO’larından PayPal Hamlesi ile İlgili Açıklama

Ödeme hizmetleri devi PayPal’in kendi adıyla çıkardığı dolar sabitli PYUSD, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) ihraççısı Circle tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ödeme hizmetleri alanında kendi kategorisinin liderlerinden biri konumunda olan PayPal dün itibariyle kendi adına sahip bir stablecoin olan PYUSD’yi piyasaya sürdüğünü açıklamıştı. Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından Tether ve Circle yetkilileri, PYUSD ihracı hakkında görüş bildirdi. Yetkililerin genel olarak gelişmelerden memnun olduğu görüldü.

Tether CTO’su Paolo Ardoino The Block’a verdiği demeçte, ABD’ye hizmet vermedikleri için PYUSD ihracının USDT’yi etkilemesini beklemediklerini belirtti. PYUSD’nin uluslararası alanda hizmet vermeye başladığında ne olacağı sorulduğunda ise Ardoino, bu durumun kripto para sektörü için olumlu sonuçlar getireceğine inandığını söyledi.

Tether gelişmekte olan piyasalara ve ülkelere odaklanıyor.

Ardoino, PYUSD’nin Mastercard ve Visa’nın ödemelerden elde ettiği gelirlerin zarar görmesine neden olabileceğini dile getirdi. CTO ayrıca PYUSD ihracının stablecoin sektörünün büyümesi ve mantıklı regülasyonlar için bastırılması konusunda yardımcı olacağını vurguladı.

Ardoino bunun yanı sıra gerçekleşen gelişmenin ABD üzerine odaklanan diğer stablecoin ihraççılarını negatif yönde etkileyebileceğini belirtti. CTO’nun Circle’dan bahsettiği düşünüldü.

Öte yandan Circle CEO’su Jeremy Allaire 8 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, PYUSD ihracının stablecoin piyasası için oldukça heyecanlı bir gelişme olduğunu söyledi.

Allaire, PayPal’in stablecoin piyasasına girmesinin regülasyonlarda devam eden netleşme çabalarının bir sonucu olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz ay Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan geçen stablecoin yasasına atıfta bulunan CEO, birçok ülkede bu alanda çıkan mevzuatlara dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

Stablecoin yasaları Japonya, İngiltere, Avrupa Birliği, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve ABD’ye geliyor. Müşteriler kiminle muhatap olduklarını bilecek ve merkez bankaları ile regülatörlerin sıkı incelemelerini atlatabilen şirketler ayakta kalacak.

Ayrıca kripto para platformu Enclave Markets CEO’su David Wells, PYUSD’nin uzun vadede pazar payı noktasında USDC ile rekabet edeceğini belirtti. Kripto araştırma platformu K33 (eski adıyla Arcane Research) Başkan Yardımcısı Anders Helseth ve Wells kısa vadede herhangi bir borsanın PYUSD’yi listeleyip listelemeyeceğinin önemli bir faktör olduğu konusunda fikir birliğinde bulundu.

PayPal’in bu hamlesi piyasalarda büyük bir yankı uyandırırken ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry dahi bu olay üzerine açıklamada bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!