Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin Endişeleri Sürüyor: Tether’den (USDT) 8 Milyar Dolardan Fazla Çıkış

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Terra USD (UST) çöküşüyle birlikte birçok kripto para yatırımcısının stablecoin’lere güveni azaldı. 

Bununla birlikte CoinGecko verilerine göre en büyük market değerine sahip stablecoin Tether’den (USDT) para çıkışı sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda piyasa değeri 83 milyar dolar civarlarında seyreden Tether’in piyasa değeri yazım esnasında 74 milyar doların biraz üzerinde seyrediyor.

Tether daha önce yaptığı açıklamalarda, tüm USDT’ye karşılık gelen doların bankada bulunduğunu iddia etmişti. Daha sonra New York Başsavcısı ile yapılan bir görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan şirket, token’ı desteklemek için başka varlıklara da güvendiğini açıkladı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Twitter hesabı üzerinden Tether CTO’su Paolo Ardoino’ya sorular sordu. Ju, UST çöküşünden kaynaklı korku içerisinde olduklarını ve 75 milyar dolarlık USDT’nin tam olarak desteklenip desteklenmediğini merak ettiğini belirtti.

Buna karşılık cevap veren Tether CTO’su, son 48 saatte 7 milyar dolarlık ödeme yaptıklarını ve talebin artması doğrultusunda geri kalanları da dolarla 1-1 olacak şekilde ödeyebileceklerini belirtti.

14 Mayıs tarihinde UST’nin çöküşünün ardından, USDT 0,95 dolarlara kadar gerilemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!