Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terraform Labs’daki İstifalar Sonrası: “Kalan ekip üyeleri projenin misyonuna güveniyor”

Terra’ya LUNA ve TerraUSD çöküşünün ardından bir darbe daha geldi. Terraform Labs’ın  hukuk departmanı istifa etti.

Terraform Labs’ın genel danışmanı Marc Goldichbas, baş şirket danışmanı Lawrence Floria, baş dava ve düzenleyici danışman Noah Axler‘ın 17 Mayıs Salı günü güncelledikleri Linkedln profilleri, yaşanan olayların ardından üçünün de çalışmayı bıraktıklarını ortaya koydu.

Konuya aşina bir kaynak The Block’a verdiği demeçte şirketin yasal işlemlerinin dış bir danışman ekip tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Şirket sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Terraform Labs ekibi için çok zorlu geçti ve bu zorlu süreçte bazı ekip üyeleri istifa etti. Ekip üyelerinin büyük bir çoğunluğu ise projenin misyonunu gerçekleştirmede kararlı. UST’den çok daha fazlası olan Terra’nın, inanılmaz derecede tutkulu ve ekosistemi yeniden nasıl inşa edilebileceğine dair net bir vizyona sahip topluluğu bulunuyor. Şu an için odak noktamız Terra ekosistemini yeniden ayağa kaldırma planımızı uygulamak.” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan olayların ardından kurtarma planını yayınlayan ve detaylarını paylaşan Terra CEO’su Do Kwon, ağın fork’lanmasını eski zincirin adının ise Luna Classic (LUNC) olarak değiştirilmesini önerdi. Ancak öneri üzerine Terra’nın resmi forumu üzerinden kullanıcılar tarafından açılan oylamada Terra CEO’sunun LUNA‘nın fork’lanması için sunduğu teklife katılımcıların %90’ı karşı çıktı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) dahil olmak üzeri birçok kişi ağın fork’lanmasının bir çözüm olmadığını, bunun yerine mevcut LUNA’da yakım yapılmasına destek veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!