Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starbucks, Bakkt Platformundan Hisse Satın Aldı! Starbucks İçin Bitcoin Ödemeleri Mi Geliyor?

Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birkaçının sahibi olan Intercontinental Exchange’nin işlettiği Bakkt, ilk olarak geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde kripto para gündemine düşmüş ve o tarihten beri merakla beklenmeye başlanmıştı.

The Block tarafından aktarılan yeni bir gelişmeye göre, dünyanın en büyük kahve zincirlerinden birisi olan Starbucks 2019 yılından itibaren Bakkt’ın kripto para ödeme sistemine geçiş yapabilir. Ancak aktarılan habere göre Starbucks kendi mağazalarında Bitcoin ödeme sisteminin bedeli olarak, Bakkt platformundan miktarı belirtilmeyen bir oranda hisse aldı.


The Block kurucu ortaklarından Mike Dudas tarafından atılan tweet içerisinde de belirtildiği üzre, kahve devi Starbucks ”karşılık yarara dayalı” bir anlaşmaya imza attı ve bu anlaşma gereğince Bakkt’ın kripto paraları direkt olarak itibari paraya çevirecek olan yazılımı Starbucks gişelerinde kullanılabilecek. Bu durumda Starbucks hem teknik olarak kripto para kabul etmemiş olurken, hem de Bakkt kullanıcılarına Starbucks bünyesinde kripto para ile ödeme sunmuş olacak ve durum iki taraf için de ”kazan-kazan” durumu olarak yorumlanabilecek.

Starbucks zincirlerinin kullanıcı sayısı düşünülürse bu durum Bitcoin ve diğer kripto paralar için inanılmaz bir likidite ve piyasa payı oluşturabilir. 2019 yılının başlarında hizmet vermesi beklenen Bakkt, fiziki Bitcoin vadelileri sunacağı platformunu 2019 yılının sonlarına kadar ertelediğini de açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment