Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Bitcoin.com’a Hükümet Destekli Bir Saldırı Var

Kripto para piyasalarının en bilindik isimlerinden birisi olarak gösterilen Roger Ver, yaptığı açıklamada CEO’su olduğu Bitcoin.com’un hükümet destekli bir siber saldırıya maruz kaldığını iddia etti.

40 yaşındaki isim Google Suite’den aldığı bir uyarıyı paylaşırken, ilgili screenshotta yazan ifadeler ise dikkat çekti. Google’dan gönderilen uyarıda, sitenin ‘hükümet destekli saldırganlar’ tarafından ele geçirilmeye çalışılmış olabileceği yazarken, bu durum da ziyadesiyle dikkat çekti.

2017 yılından itibaren yürürlüğe giren yeni güvenlik kuralları gereğince Google, çeşitli web sitelerine yapılan hükümet destekli siber saldırıları da ilgili site sahiplerine bildirmekle yükümlü. Bu saldırıların türü e mail’den oltamalaya kadar değişiyor.

Raporlara göre saldırganlar, bu hamleleri ile birlikte Bitcoin.com’un kullanıcı verilerine, dosyalarına, hesap tablolarına ve diğer bilgilerine erişmeye çalışmış olabilir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ver, saldırıyı doğruladığı ekran görüntüsünün altına ise şunları yazdı:

”Dünyaya ekonomik özgürlüğü getirmeyi şiar edindiğimiz ve bunu Bitcoin.com aracılığı ile hayata geçirmek istediğimiz için, hükümet destekli saldırılara maruz kalıyoruz.”

Konuyla ilgili konuşan Google güvenlik hizmetleri müdür yardımcısı Eric Grosse ise, alınan bu uyarı metninin kesin anlamı ile bir saldırının gerçekleştiğine delalet olmayabileceğini aktardı. Grosse, bu tarz olayların tam anlamı ve tüm detayları ile açıklanmasının, diğer kötü niyetli siber saldırganların da işine yarayabileceğini ifade ederken, bu sebeple çok daha fazla detay vermekten kaçındıklarını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment