Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4,3 Trilyon Dolar Yöneten Dev Banka ile Bitcoin İhraççısından Kripto Para Adımı!

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden State Street Global Advisors, kripto para şirketlerine yönelik girişimde bulundu.

Yapılan açıklamaya göre State Street, Galaxy Asset Management ile iş birliği yapmaya başladı.

State Street, Mart 2024 itibarıyla 4,3 trilyon dolardan fazla varlığı yönetirken Galaxy, yaklaşık 6,2 milyar dolar varlık yönetiyor.

Kripto şirketleri için fon kurulacak

State Street ve Galaxy Asset Management, yatırımcıları kripto para şirketlerine maruz bırakacak borsa yatırım fonları kurmayı planlıyor.

State Street, SSGA Active Trust adlı fon için ABD Menkul Kıymetler ve Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. SEC, başvuruyla ilgili henüz karar almadı.

Fon, kripto para şirketlerinin hisselerine, vadeli kripto ETF’lerine ve sözleşmelerine ve spot kripto yatırım ürünlerine yatırım yapacak.

Yatırımcıların talebi karşılanacak

Fonda yer alacak şirketler arasında blockchain yazılım geliştiricileri, Bitcoin madencileri, borsalar ve kripto para ödeme şirketleri yer alacak.

Basın açıklamasına göre fonun kurulma sebebi, yatırımcıların Bitcoin’den daha farklı araçlara da talep gösteriyor olması.

State Street, “Dijital varlık alanının tekil kripto unsurlarından çok daha fazla olduğuna, bu ekosistemi ve onun finans piyasaları ile korelasyonunu en iyi anlayanların kripto alanındaki şirketler olduğuna inanıyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!