Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Borsa Yeni Bir Altcoin Çıkardı ve Airdrop Dağıtımına Başladı!

Solana (SOL) merkezli merkeziyetsiz borsa (DEX) Zeta, aidrop dağıtımı ve yerel token lansmanı için harekete geçti.

DEX Zeta Markets, yerel token’ı ZEX’i piyasaya sürdü ve airdrop dağıtımına başladı. Ekip tarafından yapılan açıklamada, uygun kullanıcılara toplamda 100 milyon ZEX dağıtılacağı belirtildi.

Airdrop yapılacak miktar, 1 milyar adetlik toplam ZETA arzının %10’unu oluşturacak. Bunun %8’i ise birinci aşamada dağıtılacak. Aşamada 2 de ise kalan %2’lik kısım dağıtılacak.

Söz konusu airdrop, hem erken kullanıcıları ödüllendirmek hem de protokole uzun vadeli katılımı teşvik etmek için tasarlandı.

Airdrop şartları

İlk airdrop aşaması, kullanıcıların platformdaki alım-satım faaliyetleriyle ilgili bir puan sistemi olan “ZScore” üzerinden hesaplandı. Puanlara ilişkin anlık görüntü 7 Haziran tarihinde alındı.

Zeta Markets’in kurucusu Tristan Frizza tarafından The Block’a yapılan açıklamada, ZEX’in lansman sürecinin merkeziyetsiz yolunda önem taşıdığına yer verdi:

Zeta Markets olarak amacımız, merkezi platformlarla eşit hız ve rahatlığı DeFi’nin şeffaflığı ve güvenliği ile harmanlayarak nihai ticaret borsasını oluşturmaktır,. ZEX’in lansmanı, bu yolculukta önemli bir adımı işaret ediyor ve karar verme gücünü topluluğumuzun eline verirken, farklı paydaşların çıkarlarını stratejik olarak hizalayarak protokolde uzun vadeli büyümeyi teşvik ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!