Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Statista Araştırdı: Türkiye, Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanıcısına Sahip Ülke

Statista adlı şirketin yaptığı kamu oyu araştırmasında, ortaya çok ilginç sonuçlar çıktı. Firma, yaptığı araştırmanın sonucunu Twitter üzerinden Alper Üçok paylaşırken, ortaya çıkan sonuçlarda Türkiye, incelenen ülkeler arasında yüzde 20 ile kripto para sahiplik oranının en yüksek olduğu ülke oldu.

Yapılan araştırmada, Türkiye’nin ardından 2. sırada yer alan ülke ise İspanya oldu. Firmanın daha önce 2018 yılı için yaptırdığı araştırmada ise Türkiye’nin ardından Romanya ve Polonya gelmişti. Yüzde 10 oranla ikinci olan İspanya’nın ardından Rusya yüzde 9, Danimarka yüzde 8, Birleşik Krallık ise yüzde 6 ile ilk 5 sırayı tamamladı.

İlk 10 soırada yer alan ülkelerin diğerleri ise, yüzde 6 ile İtalya, yüzde 5 ile Amerika Birleşik Devletleri, yüzde 4 ile Fransa ve Almanya ile Japonya oldu.

Kripto para konusunda genelde Avrupa ve dünya geneline kıyasla sahiplik noktasında çok daha ileri bir noktada yer alan Türkiye’de, son derece aktif bir kripto para topluluğu da var.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Hollanda merkezli dev banka ING’nin yaptırdığı araştırma da, Türkiye son derece yüksek sıralarda yer almıştı.

Ülkemizdeki kripto para bilinç düzeyi ve sahiplik oranı her geçen gün artarken, bu alanda yaşanacak olan gelişmelerin de devam etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment