Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Lumens, Şeriat Sertifikası Alan İlk Kripto Para Birimi Oldu!

Stellar Foundation bugün yaptığı bir duyuruda kendi blockchain teknolojisinin Bahreyn Merkez Bankasından resmi bir Şeriat Sertifikası aldığını doğruladı.

Bu duyuru Stellar’ı İslam ile uyumluluk sertifikası alan ilk kripto para birimi yapmanın yanı sıra, teoride, Orta Doğuda işlem yapan bankacılık kurumları ve ödeme sağlayıcıları için olan kullanımının önündeki potansiyel engelleri de kaldırmış oldu.

”Şeriat uyumluluk sertifikası lumens’in (XLM) uygulamalarını ve kullanım yöntemlerini de kapsıyor.”

”Büyük Bir İlerleme”

Pratikte bu haber içerisinde Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Malezya‘nın bundan sonra ”kendi Şeriat ile uyumlu ürünleri ve hizmetleri için Stellar teknolojisini kullanabilecekleri” anlamına geliyor.

”Mevzu bahis bölgelerin popüler yabancı işçi havale koridorları olduğunu düşünürsek, bu haber Stellar ağı için çok büyük bir ilerleme.”

Yeni yapılan bu duyuru özellikle Ripple olmak üzere, benzer hizmetler sunan diğer hizmetlerin canını birazcık sıkabilir.

Bazı geliştiricilerin düşüncesine göre bu gelişme, kısa sürede herhangi bir etki göstermeyecek olup, asıl etkisini uzun vadede yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment