Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Kripto Ödemelerini Hızlandırma İle İlgili Patent Elde Etti

Mastercard Salı günü kripto para birimleri ile yapılan ödemeleri hızlandırma ile ilgili bir metot hakkında patent kazandı.

17 Temmuz tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan belgede, kripto para birimleri ”kripto para birimleri anonimliğe ve güvenliğe geleneksel itibari para birimlerine kıyasla daha fazla önem veren kişiler tarafından artan bir kullanım” görüyor olsa da, ”iki para biriminin ödeme zamanları arasındaki büyük fark kripto para birimlerini ”dezavantajlı duruma sokuyor” ifadesi yer almakta.

”Blockchain’den faydalanan para birimleri için işlemlerin süreci ve depolanması konusunda geliştirilmeye ihtiyaç duyulmakta.”

Patent’in devamı ise şu şekilde:

”Blockchain merkezli bir işlemin sağlanabilmesi için genellikle yaklaşık 10 dakika kadar ciddi bir vakit gerekmekte. Bunun tam aksine, ödeme ağları kullanılarak yapılan geleneksel itibari para ödeme işlemleri ise genellikle nano saniyelerde yapılabilmekte. Bu sebepten ötürü, özellikle dükkanlar, perakende satış mağazaları, hizmet sağlayıcıları ve diğer hizmet ve ürün tedarikçileri  olmak üzere bir çok kurum ürünleri ve hizmetleri için kripto para birimi kabul etmek ve blockchain işlemleri yapmak konusunda tereddütte kalıyor.”

Mastercard firması bu işlem sürelerini azaltmak için kripto para birimlerini kullanarak işlem yapabilecek olan ama aynı zamanda itibari paraya endeksli yeni bir kullanıcı hesabı üretecek. Bu hesap bir kullanıcının ”itibari para miktarı, blockchain para birimi miktarı, hesap tanıtıcı ve bir adres”ten oluşan bilgilerini doğrulayacak.

İşlemler itibari para birimlerinin ödeme yöntemlerini ve güvenlik özelliklerini kullanacak ama her bir işlem ayrı bir kripto para birimini temsil edecek.

Mastercard buna ek olarak bu yöntemle yapılan kripto para ödemeleri sayesinde, ” blockchain ağlarında olmayan ama ödeme ağlarının sahip olduğu tarihsel itibari para ve blockchain işlem verisi, kredi kayıt bürosu verisi, demografik bilgi vb. veriler sayesinde, blockchain işlemleri ile ilgili sahtekarlık ve dolandırıcılık riskinin de” azaltılabileceğini düşünüyor.

Bu Mastercard firmasının kripto para sektöründeki tüketiciler için ilk defa yaptığı bir patent başvurusu değil. Mastercard kripto para sektörü ile ilgili patent alma konusunda adından en çok söz ettiren firmalarından birisi.

Firma 28 Haziran tarihinde anonim blockchain işlemleri hakkında, 10 Haziran tarihinde kredi kartlarının blockchain’e eklenebilirliği hakkında, 1 Haziran tarihinde özel müşteri indirim kuponlarının kopyalanmasını engellemek için Blockchain’den faydalanmak adına yaptığı bir patent başvurusunda bulunduğu ve  30 Nisan tarihinde ise blockchain ağına hızlı bir şekilde düğüm eklemeyi sağlayan bir patentin başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment