Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Yeniden Hareketlendi: Fiyat Neden Yükseldi? İşte Yüzde 30’luk Artışın Sebebi

Sınır ötesi para transferi protokolü olan Stellar’ın yerel token’ı XLM, son 24 saatte büyük bir yükseliş yaşadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında süren davada çıkan kararın ardından XRP büyük bir yükseliş yaşamıştı. Aralarında yıllardır bilinen bir korelasyon olması ve kurucu ortaklarının aynı kişi olması XLM’nin de XRP’nin ile büyük bir yükseliş yaşamasına neden olmuştu.

CoinGecko verilerine göre en değerli ilk 100 kripto para birimi arasında günün en çok yükseliş yaşayan kripto para birimi olan XLM, son 24 saatlik periyotta 0,137 dolar seviyesinden %30’dan fazla artışla 0,179 dolara ulaştı.

XRP kararının ardından günler geçmişken XLM’nin bu denli büyük bir yükseliş yaşamasının sebebi merak edildi.

XLM yükselişini ne tetikledi?

Latin Amerika’nın önde gelen kripto borsalarından Bitso’nun USD Coin (USDC) için Stellar’ın Anchor Network‘ünü tercih etmesi yükselişin ana nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor. Entegrasyon kapsamında Bitso’nun dünyanın dört bir yanındaki müşterileri Arjantin, Kolombiya ve Meksika’ya USDC transferi dahil olmak üzere çeşitli işlemler yapabilecek.

Bitso Kurumsal Ürün Kıdemli Başkan Yardımcısı Santiago Alvarado yaptığı açıklamada atılan bu adımın önemine değindi:

Son yıllarda, hem uluslararası ticaret hem de havaleler için küresel olarak sınır ötesi ödemelerde bir artış gördük. Bu noktada blockchain teknolojisi ve kripto varlıklarından yararlanarak, ödeme sürelerini ve genel maliyetleri önemli ölçüde iyileştirebiliriz.

Latin Amerika ile dünyanın geri kalanı arasındaki ödeme koridorunu genişletmeyi amaçlayan Bitso, 2022’nin ikinci yarısında toplam uluslararası transferlerde %32’lik bir artış yaşandığını söyledi.

Son 24 saat içerisinde en çok kazandıran kripto para olarak öne çıkan XLM yazım esnasında 0,170 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!