Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’nın Do Kwon’dan Sonraki Yeni Lideri Belli Oldu!

Terra (LUNA) çöküşünün sorumlusu ve Karadağ’da hapiste bulunan Do Kwon’un ardından şirketin yeni lideri belli oldu.

The Wall Street Journal’ın 19 Temmuz tarihli haberine göre Karadağ’da yakalanarak hapis cezası alan ve 27 mayıs tarihinde CEO’luktan istifa eden Terra kurucusu Do Kwon’un yerine şirketin CFO’su Chris Amani CEO olarak atandı.

Amani konu hakkında basına verdiği demeçte, şirketin gerçek fayda sağlayan uygulamalar geliştireceğini ve önümüzdeki aylarda bu planlar hakkında daha fazla ayrıntı vereceklerini bildirdi. Yeni CEO’nun açıklamaları şirketin LUNA çöküşü ile adeta ıssız bir vadiye dönüşen ekosistemini yeniden canlandırmaya yönelik planlarını yansıttı.

Başarıya giden yolun zor olduğunu kabul eden Amani, buna rağmen kurtarmaya dair bir vizyona sahip olduklarını dile getirdi. Öte yandan CEO, şirketin TerraUSD (UST) çöküşü üzerine yeni bir stablecoin çıkarmamaya karar verdiğini de bildirdi.

Do Kwon’u geride bırakmak daha mantıklı

Mevcut durumda yasal belgede sahtecilik suçuyla Karadağ’da 4 aylık hapis cezasına çarptırılmış, Güney Kore ve ABD’nin yargılamak için sırada beklediği Kwon hakkında ise Amani, şu ifadelerde bulundu:

Do Kwon için en iyisini diliyoruz ve tüm bu suçlamalardan aklanmasını umut ediyoruz. Ancak o hapiste kendi yasal dertleriyle karşı karşıyayken onsuz devam etmek bizim için daha mantıklı.

Ayrıca Do Kwon’un ortalıktan kaybolduğu altı aylık süre boyunca uzaktan şirketi yönettiğine dair Amani tarafından verilen ifade, şirketin Do Kwon’a bağlılığını gözler önüne serdi.

Bunun yanı sıra Amani, Do Kwon’un şirkette hissedar olarak kalmaya devam ettiğini doğruladı. Yeni CEO’nun verdiği bilgilere göre Do Kwon, %95’lik pay sahipliği ile şirketin en büyük hissedarı olarak bulunuyor.

Do Kwon 19 Haziran tarihinde Karadağ’da çıktığı mahkemece pasaportunun sahte olduğu gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!