Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Kurucusu Do Kwon 4 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon evrakta sahtecilik suçundan Karadağ mahkemesi tarafından 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz mart ayında Karadağ’dan kaçmaya çalışırken yakalanan Do Kwon ve bir diğer Terra yöneticisi Han Chang-Joon‘un pasaportlarının sahte olduğu mahkeme tarafından tespit edildi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamaya göre Do Kwon, ilk resmi cezasını alarak evrakta sahtecilik suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Do Kwon, çıktığı mahkemede pasaport iddialarını reddetmesine karşılık mahkemeden istediği cevabı alamadı. İkili sahte Kosta Rika pasaportu kullandığından dolayı Karadağ mahkemesi tarafından suçlu bulundu..

Mahkeme ayrıca Kwon ve Han Chang-Joon’a ait iki Kosta Rika pasaportu, iki Belçika pasaportu ve iki kimlik kartına el konulmasına karar verdi.

Kwon, yakın tarihte mahkemeye yaptığı açıklamada pasaportların sahte olduğunu bilmediğini belirtti. Kosta Rika pasaportuyla uzun yıllar seyahat ettiğini belirten kurucu, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadığını dile getirdi.

Karadağ kanunlarına göre belgede sahtecilik suçunun 5 yıla kadar hapis cezası olduğu göz önüne alındığında Kwon’un şimdilik ucuz atlattığı düşünülüyor

Do Kwon ve Han Chang-Joon mahkemeye denetimli serbestlik anlaşması için 428 bin dolar ödemişti. Buna anlaşma mahkeme tarafından onaylanmasına rağmen hapis cezasından kurtulamamış, iade süreci nedeniyle altı ay daha tutuklu kalmasına karar verilmişti. Son alınan karar ile birlikte Do Kwon’un tutukluluk halinin uzaması beklenmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!