Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Yöneticisi: Dijital Dolar ve Euro Gelmeli

Stellar’ın kurucu ortakları arasında yer alan Jed McCaleb, yaptığı açıklamada dolar ve euro gibi çok sık kullanılan itibari para birimlerinini dijitalize edilmesinin çok önemli bir hamle olacağını söyledi.

Başarılı yönetici, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir çeşit internet parasına sahip olmaktansa, hali hazırdaki ürünleri dijital ortama taşıyıp tokenize etmenin çok daha doğru bir şey olacağına vurgu yaptı. McCaleb, aynı zamanda tokenizasyon süreçlerinin de finansal sektörde çok büyük etki yapacağını ifade ederken, bu sayede çok daha hızlı, ucuz ve fazla sayıda işlem yapılabileceğine vurgu yaptı.

Stellar’ın da bu noktada kuruluş amacı ile, şu anda yaşanan şeylerin çok benzerlikler taşıdığını aktaran McCaleb, şunları söyledi:

”Bir şeyleri tokenize etmek çok büyük bir etki yapabilir. Zaten Stellar ağının da ortaya çıkış amacı tam da buydu. Elinizde tokenize etmek istediğiniz bir şey varsa, bunu Stellar ile yapabilirsiniz. Şu anda dünyada bir stabil kripto para çılgınlığı var ve bu durum gerçekten de ilginç. Hem Bitcoin gibi bir internetin para birimi, hem de dijital dolar ve Euro gibi para birimleri, gelecek dönemin temellerinin atılmasına aracılık edebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment