Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Günde İkiye Katladı: Storj Nedir?

STORJ (STORJ), Coinbase Pro’da listeleneceğinin duyurulmasıyla yükselişe geçti ve 24 saat içerisinde fiyatı iki kat arttı. Peki Storj ve STORJ token nedir?

Storj (STORJ) fiyatı; yıllık grafikte yüzde 1.621, aylık grafikte yüzde 88, haftalık grafikte ise yüzde 72 oranında değer kazandı. STORJ, günlük bazda yüzde 24 oranında yükselirken Ocak 2018’de gördüğü 2,82 dolarlık ATH’den henüz uzak.

228 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan STORJ’un günlük işlem hacmi 1.1 milyar dolar seviyesinde.

storj-fiyatı
Kaynak

Storj ve STORJ token nedir?

Storj, verilerin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan, Amazon S3 depolama hizmetiyle uyumlu merkeziyetsiz bir platformdur. Bulut depolama konusunda daha güvenli bir alternatif sunmak isteyen Storj, merkeziyetsizliği güven, uygun fiyat ve performansla birleştirdiğini vadederek Tardigrade’i oluşturdu.

Tardigrade; Storj ağı üzerine kurulu, açık kaynak kodlu bir bulut depolama hizmet ağıdır. Bu ağ, kullanılmayan disk kapasitesi ve bant genişliği ile çalışır. Tardigrade’e yüklenen veriler, uçtan uca şifrelenir ve nodelar aracılığıyla verilerin güvenliği ve doğrulanma işlemleri gerçekleşir. Ağda mining yerine storage node çalıştırılır.

Storj ağının yerel tokenı STORJ, Tardigrade işlemleri karşılığında kullanıcılara verilir. Depolama alanı talep edenler, veri aktarmak isteyenler STORJ token kullanırlar. STORJ’un toplam arzı 425 milyon olarak belirtilirken dolaşımdaki arzı 143 milyondur.

STORJ’u listeleyen borsalar arasında; Binance, OKEx, BKEK, Huobi, HBTC, VCC Exchange, HitBTC, CoinBene, Kraken, Gemini, CoinTiger, AEX, MXC, Gate.io, BiONE, Bittrex, CoinEx, DragonEx, Poloniex, 1inch bulunur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!