Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen Yaklaşık 150 Bin Tane EXEN Yaktı

Bitexen, EXEN Coin için iki yılı aşkın süredir yürüttüğü imha işlemlerine bir yenisini ekledi. Ethereum blockchaininde yer alan bilgilere göre Bitexen, bu ay 149.710,40 adet EXEN Coin yaktı.

Bitexen, Ocak 2019’dan bu yana toplamda 1.422.748,33 tane EXEN Coin yaktı. Toplam miktarı 15 milyon olan EXEN Coin’in arzı, bu işlem sonrası 13.577.251,67’ye düştü.

Fiyat üstündeki baskıyı azaltıyor

Sadakat projesi olarak geliştirilen EXEN Coin; kullanıcılara beş farklı aşamada, ücretsiz olarak dağıtıldı. Bitexen, alım-satım platformunda elde edilen gelirin bir kısmını, bu tokenları geri almak için kullanıyor.

Geçen ay 110.263 adet token yakan Bitexen, 24 Mart’ta 17.sini düzenlediği imha işlemiyle 149.710,40 tokenı daha yok etti. Tokenların alımı için kripto varlıklardan gelen gelirin yarısı; EXEN Coin’den gelen gelirin ise tamamı kullanılıyor.

Her ay gerçekleştirilen yakım işlemi, EXEN Coin arzının kalıcı olarak azalması ile sonuçlanıyor. Bunun, fiyat üstündeki baskıyı hafifletmesi bekleniyor. Yakım işlemleri, Etherscan üstünden takip edilebilir.

Tüm EXEN Coin’ler geri alınacak

Bitexen’in izlediği geri alım mekanizması, dağıtılan tüm tokenlar geri alınıncaya dek devam edecek. İTÜ Arı Teknokent’te faaliyet gösteren şirket, alım işlemlerini EXEN/TRY tahtası üstünden gerçekleştiriyor.

EXEN Coin’ini satışa çıkarmayan kullanıcılar, tokenlarını kendi cüzdanlarında tutmayı sürdürebilir. Bitexen; referans programı, ödüllü kampanya ve yarışmalar ile  ücretsiz olarak EXEN Coin dağıtır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!