Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BIS Başkanı’ndan Kripto Paralar İçin Regülasyon Çağrısı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Başkanı Agustin Carstens, günümüzdeki kripto para regülasyonlarının yeterli olmadığını açıkladı. Carstens, politikacılara daha kapsamlı bir regülasyon için çağrıda bulundu.

BIS Başkanı, CNBC’ye verdiği röportajda kara para aklama ve terörizm finansmanı amaçlı kripto para kullanımına karşı uyarıda bulundu. Agustin Carstens, bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell ile birlikte dijital paraları değerlendirmişti.

Mevcut finans sistemi için tehdit değil

Carstens, Powell’a benzer olarak kripto paraların spekülatif amaçlarla kullanıldığını düşünüyor. Bunların ödeme aracı olarak büyük bir yol katetmediğini söyleyen BIS Başkanı, kripto paraların merkez bankalarına ve finans sistemine karşı bir tehdit oluşturduğuna inanmıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, bugünden itibaren Bitcoin ile Tesla satın alınabileceğini açıkladı. Şirket, müşterilerinden alacağı Bitcoinleri itibari paraya dönüştürmeyip, BTC olarak tutacak.

Kripto para regülasyonları yetersiz

BIS Başkanı, kripto paraların yasa dışı amaçlarla ve bazı regülasyonları ihlal etmek için kullanılabildiğini söyleyerek yetersiz denetim mekanizmalarının üstünde durdu. Carstens, bu yetersizliklerin giderilmesi için kripto paraların daha fazla regüle edilmesi gerektiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!