Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stres Testi ve Devasa Bloklar! BCH Ağı 24 Saat İçerisinde 2M İşlem Yaptı!

1 Eylül 2018 tarihinde, Bitcoin Cash ağı BCH taraftarları tarafından milyonlarca işlemlik bir stres testine tabi tutuldu. Son 24 saat içerisindeki verilere göre, BCH madencileri şimdiye kadar 2 Milyon’un üzerinde işlem gerçekleştirdi.

24 Saatte 2 Milyon İşlem!

Bitcoin Cash blockchain alt yapısı 1 Eylül tarihinde ciddi bir yoğunluğa maruz kaldı. Geçtiğimiz gün süresince ağ üzerinde 2 Milyon’un üzerinde işlem yapıldı ve BCH ağı Ripple (1.7m tx/gün) ve Ethereum (1.2M tx/gün) ağlarını geride bıraktı. Şu an için Fork.lol isimli veri internet sayfasından alınan istatistikler BCH ağının son 24 saat içerisinde 2 milyon işlemi geçtiğini doğruluyor. İstatistikler bunun yanı sıra BCH ağının saat başına 85,835 işlem yapabilme kapasitesine sahip olduğunu da gözler önüne sermekte.

Stress Test & Big Blocks: BCH Network Confirms 2M Transactions in 24-Hours

BCH ağı son zamanlarda çok fazla eleştiriye maruz kalmakta olsa da, dün yaşanan stres testi çoğu kişinin beklemediği kadar başarılı geçti ve BCH geçtiğimiz gün içerisinde yaşadığı sağlam fiyat artışı ile de taraftarlarını iyice sevindirdi. Stres testi boyunca neredeyse bütün BCH topluluğu süreci Txhighway.com veya Txstreet.com gibi sitelerden saniye saniye gözlemledi. 1 Eylül tarihinde 2M işlemin üzerine çıkılmanın yanı sıra, inanılmaz büyüklükte blok boyutu rekoru da kırıldı.

Daha önce en fazla 8 MB olan blok boyutu yeni güncelleme sonrası arttırılmış ancak yine de herhangi bir madenci tarafından bunun üzerine çıkılamamıştı. 1 Eylül tarihinde 9, 10, 13.5, 14 hatta 15.2 MB‘lık bloklar bile görüldü.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment