Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şu Anda İndirimli Fiyattan mı Bitcoin Alınıyor? QCP’ye Stratejik Karar Alınabilir

QCP Asia, piyasa analizinde Eylül ayının sadece kripto para piyasaları için değil, tüm varlık sınıfları için genellikle düşüş eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Örneğin, geride bıraktığımız son on Eylül ayının sekizinde tahvil fiyatları düşüş göstermiş ve altın 2017’den bu yana her Eylül ayında değer kaybetmiş. Ancak Ekim ayı, özellikle Bitcoin (BTC) için en güçlü yükseliş sezonunu işaret ediyor; son 9 Ekim’in 8’inde BTC pozitif getiri sağladı ve ortalama yüzde 22,9’luk bir kazanç elde etti.

Bitcoin yatırımcıları yıl sonunda yükseliş bekliyor

Bu mevsimsel eğilim, Asya piyasasında sabah saatlerinde 80.000 dolarlık Aralık vadeli 150 adet call opsiyonunun alımını içeren perpetual call opsiyon alımlarını açıklayabilir. Eğer bu model bu yıl da devam ederse, Eylül ayındaki düşüş sırasında Bitcoin biriktirip, Ekim ayında ya da yıl sonuna doğru kar realizasyonu yapmak stratejik bir hamle olabilir.

QCP analistleri, “Eylül ayı, olası bir Ekim rallisi ve yaklaşan ABD seçimleri öncesinde BTC spot piyasasında birikim yapmak için cazip bir fırsat sunuyor. Eğer Bitcoin fiyatı 63.000 doların altında sabitlenirse, her hafta yüzde 9,06 indirimle BTC spot alımı yapmak stratejik bir hareket olabilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!