Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Popüler Kripto Para Borsaları

Şubat ayının en popüler kripto para borsaları açıklandı. Aylık ziyaretçi sayısına göre sıralanan 20 borsa arasından 2 tanesi, Türkiye merkezli Paribu ve BtcTurk oldu.

Kripto para borsaları, Şubat 2021’de iki yıldır hiç olmadığı kadar fazla ziyaretçi aldı. Yarısı Binance ve Coinbase kaynaklı olan bu sayının, 432 milyon olduğu açıklandı. Bu, Şubat 2018 tarihinden bu yana görülmüş en yüksek sayı.

Listede Paribu ve BtcTurk var

ICO Analytics verilerine göre Binance’in şubat ayında aldığı ziyaretçi sayısı, ocak ayına kıyasla %53 oranında artış gösterdi. Birinci sırada yer alan Binance, ay boyunca 203 milyon ziyaretçi aldı. Onu, 93 milyon ile halka açılmaya hazırlanan Coinbase izledi.

İlk 5’in geri kalanında Kraken, Indodax ve Upbit bulunuyor. Üç isim sırasıyla 25 milyon, 14 milyon ve 13 milyon ziyaretçi elde etti. İlk 20’nin çoğunu yurt dışı merkezli borsalar oluştururken, listede Türkiye merkezli 2 isim yer aldı.

Paribu, ziyaretçi sayısını bir önceki aya kıyasla %40 artırıp 7.3 milyon ziyaretçi aldı. Borsa böylece en popüler 13. platform oldu. Onu, 6.2 milyon ziyaretçisi bulunan ve listenin 19. sırasında yer alan BtcTurk takip etti.

Merkeziyetsiz bir borsa olan Uniswap, 9.1 milyon ziyaretçiyle 7. sırada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!